torstai 2. heinäkuuta 2015

HS: Perussuomalaisten Huhtasaari kiistää liittyneensä itse Facebookin rasistiseen ryhmään

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Huhtasaari kiistää liittyneensä itse Facebookin rasistiseen ryhmään 2.7.2015

Tuore kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) kiistää, että olisi itse liittynyt jäseneksi rasistiseen Facebook-ryhmään, jossa pilkataan alatyylisesti eri kansanryhmiä.

Huhtasaari kertoo, että hänet on liitetty "Puskaraiskaajien rasistinen tausta!" -nimiseen ryhmään lupaa kysymättä.

"Poistin itseni jälleen kerran tuosta ryhmästä, mutta minut liitetään siihen aina vain uudestaan", Huhtasaari pahoittelee.

Facebook-ryhmän sivuilla kuitenkin luki vielä torstaina, että Huhtasaari olisi liittynyt ryhmän jäseneksi "kuukausi sitten".

"Se, joka jää kiinni minun liittämisestäni moisiin ryhmiin, lentää heti Facebook-kavereistani ulos", Huhtasaari lupaa.

Julkinen Facebook-ryhmä on kaikkien nähtävissä.

Huhtasaari kirjoitti omalle Facebook-sivuille seuraavan viestin: "Helsingin Sanomista soitettiin, että miksi olen liittynyt johonkin ryhmään. En ollut. Edelleen, jos joku liittää mut johonkin ryhmään ilman lupaa, heivaan vähintään kavereista! Mulla on muutakin tekemistä kuin vastailla sellaisiin asioihin, johon minulla ei ole osaa eikä arpaa."

Huhtasaaren nimi olikin poistettu rasistisen ryhmän sivulta torstai-iltapäivänä.

Ryhmässä muun muassa verrataan tummaihoisia lapsia ulosteeseen ja naureskellaan ajatuksella siitä, että he tulisivat krokotiilin syömiksi. Ryhmän mukaan afrikkalaiset muun muassa pitävät luonnostaan oikeutena raiskata valkoihoisia naisia.

"Maahanmuuttokriitikoksi" tunnustautuva Huhtasaari ei pidä moisia väitteitä sopivina.

"Tuon tyyppinen toiminta ei ole fiksua, mutta maahanmuuton tuomiin epäkohtiin on puututtava. Monessa kulttuurissa naisia alistetaan, mikä on ihmisoikeusrikkomus. Ulkomaalaistaustaiset syyllistyvät raiskauksiin suhteessa kantasuomalaisia enemmän", Huhtasaari perustelee.

Huhtasaari kiistää myös olleensa tukemassa Facebookissa natsitervehdyksen eduskunnassa vuonna 2013 tehnyttä Seppo Lehtoa Tampereen kaupunginvaltuustoon, vaikka esiintyi vielä torstaina tukiryhmän "tykkääjänä".

"En tietenkään ole halunnut tukea Lehtoa. En tunne häntä henkilökohtaisesti", Huhtasaari sanoo.

Tilastojen ja selvitysten mukaan ulkomaalaistaustaisten yliedustus raiskaustilastoissa syntyy hyvin pienellä määrällä tekoja. Esimerkiksi somalialaisten tekemiä raiskauksia on Suomessa niin vähän, että syytä ei voi etsiä tekijöiden somalialaisuudesta.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (Optulan) tietojen mukaan raiskausrikoksesta epäiltyjen määrä vuonna 2013 oli 473 henkilöä. Näistä noin neljäsosa oli ulkomaalaistaustaisia.

Noin 120 ulkomaalaistaustaista henkilöä syyllistyy raiskaukseen vuosittain. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2013 lopussa noin 300 000 ulkomaalaistaustaista ihmistä.