tiistai 28. heinäkuuta 2015

Iltalehti: Keskustapoliitikko Abdirahim Hussein kyllästyi Isis-uutisointiin - "puhumme sivuoireesta, emme taudista"

Iltalehti: Keskustapoliitikko Abdirahim Hussein kyllästyi Isis-uutisointiin - "puhumme sivuoireesta, emme taudista" 28.8.2015

Keskustapolitiikko Abdirahim "Husu" Hussein kyllästyi yksipuoliseen Isis-uutisointiin.

"Kehotan suomalaista valtamedia lopettamaan isiksen hirmutekojen ja propagandan uutisoinnin. Näillä uutisilla saadaan vastakkaisen asettelun valtaväestön ja muslimien keskuudessa, ja näillä palvelemme just isista ja islamafoobikoita, Hussein kirjoitti Facebook-sivuilleen tänään.

Husseinin mukaan keskustelu Isistä on pahasti vääristynyttä. Isisin tekemistä hirmuteoista uutisoidaan, ja näin palvellaan Isistä.

- Puhumme enemmän sivuoireesta eikä varsinaisesta taudista. Isis itse on se tauti, Hussein sanoo Iltalehdelle.

Hussein toivoo, että keskustelu siirtyisi siihen, mitä on terroritekojen taustalla, kuka rahoittaa heitä, kuka pani alulle Isiksen.

- Mistä he saavat aseita? Ei heillä ole aseteollisuutta. Jos keskustelu siirtyisi yksittäisten tekojen lisäksi näihin rahoittaja-asioihin, niin ehkä aseiden saannin voisi helpommin lopettaakin, Hussein arvelee.

Hussein kertoo Isisin toiminnan luovan painetta muslimille, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä terroristijärjestön kanssa. Erityisesti islamofoobikot haluavat yhdistää Isisin kaikkiin muslimeihin.

- Olen kyllästynyt kuulemaan kaikkea pahaa, mitä Isis tekee. Käymme sotaa Isisiä vastaan, muslimeilla ei ole mitään tekemistä Isisin kanssa eikä yksikään uskonoppinut tai imaami ole hyväksynyt heidän toimintaansa. Heidät yhdistetään väkisin muslimeihin vaikka 99 prosenttia Isisin tappamista on muslimeja, Hussein sanoo.

Hussein on toimittaja ja hän oli ehdolla kevään vaaleihin keskustan listoilta.