perjantai 20. tammikuuta 2017

Iltalehti: SM-liigapelaajan rasistinen törkyhuuto aiheutti skandaalin: Jopa Mikkelin kaupunki jyrähti

Iltalehti: SM-liigapelaajan rasistinen törkyhuuto aiheutti skandaalin: Jopa Mikkelin kaupunki jyrähti 20.1.2017

Mikkelien Jukurien pukukopista kuvattu livelähetys aiheutti yhden lähiviikkojen suurimmista SM-liigaskandaaleista.

KooKoo-voittoa juhlineet pelaajat käyttivät kopissa harvinaisen karskia kieltä. Varsinaisen kohun aiheutti Jesper Piitulainen, joka karjaisi kovaan ääneen "neekerihuora". Jukurit on jo pyytänyt anteeksi rasistiseksi ja eriarvoistavaksi tulkittua ilmaisua, ja pelaaja itsekin on ilmaissut katuvansa ylilyöntiä.

Varmuuden vuoksi myös Mikkelin kaupunki on ottanut tapaukseen kantaa. Kaupunki otti asian esille sosiaalisen median kanavissaan ja lähetti medialle tiedotteen aiheesta. Tiedotteessa tuomittiin kaikenlainen rasistinen ja sopimaton kielenkäyttö.

- Yhteinen ylpeydenaiheemme Jukurit edustaa Mikkeliä. On sanomattakin selvää, että Mikkelin kaupunki tuomitsee kaikenlaisen rasismin ja asiattoman kielenkäytön, kaupunki tiivisti Facebook-päivityksessään.

Jukurit kaatoi keskiviikkona KooKoon vieraissa 3-1. Seuran viestintäpäällikkö Eero Tuominen luonnehti kohutun ilmaisun eetteriin päätymistä äärimmäisen valitettavaksi.

- Se johti Jesper Piitulaisen saamiin nuhteluihin viestintäosastolta. Hän oli aamulla äärimmäisen katuvainen asian suhteen, Tuominen kertoi Iltalehdelle torstaina.

Jukurien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla JYPiä vastaan.