maanantai 16. maaliskuuta 2015

Iltalehti: Amerikkalainen ravistelee maahanmuuttajia Tapanilan tapahtumista

Iltalehti: Amerikkalainen ravistelee maahanmuuttajia Tapanilan tapahtumista 16.3.2015

Facebookissa leviää helsinkiläisen, alunperin Yhdysvaltojen Wisconsinista kotoisin olevan Michael Barryn kannanotto Tapanilan raiskaustapaukseen.

Poliisi epäilee nuorten miesten raiskanneen nuorehkon naisen Helsingin Tapanilassa viime maanantaina. Nuorukaiset olivat ahdistelleet naista ensin junassa.

- Jos kävelet ympäriinsä Suomessa samalla ihonvärillä varustettuna kuin minä, kuuntele! Jos näet jonkun kaltaisesi tai kaltaiseni tekevän jotain tyhmää, kuten joukon nuoria miehiä ahdistelevan tai raiskaavan jonkun, soita poliisi, käske heitä lopettaa, hanki apua, tee jotain! Barry kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa Suomessa on ollut jo pitkään vallalla piilevä tahto lähettää ulkomaalaiset takaisin kotimaihinsa.

- Joka kerta, kun idiootit tekevät jotain tällaista, kunnollisten, työtä tekevien, veroja maksavien maahanmuuttajien ja pakolaisten on entistä vaikeampaa elää normaalia elämää.

Tämä johtuu Barryn mukaan siitä, että ihmiset olettavat hänen kaltaistensa olevan kuten nämä "pellet".

- Kun haen töitä, ostan omenamehua, ajan bussilla, olen nauttimassa ulkona auringosta, ihmiset pitävät etäisyytensä, sillä he ajattelevat, että me olemme kuin nämä pellet.

Amerikkalaisen mukaan myös kunnollisten somalien ja muslimien elämä vaikeutuu, ja poliittinen oikeisto saa taas vähän lisää ammuksia.

Kehottaa ulkomaalaisia kiitollisuuteen

Kukaan ei Barryn mukaan näe maahanmuuttajia, jotka menevät viideltä aamulla töihin tai pakolaisäitiä, joka on hankaluuksissa kielikurssilla ja huolehtii sairaasta miehestään.

Mies toivoo myös, että kaikki ulkomaalaisista kertovat tarinat eivät olisi negatiivissävytteisiä, kuten Tapanilan raiskausjuttu.

Barry muistuttaa ulkomaalaisia siitä, että Suomi on ottanut heidät avosylin vastaan turvallisine katuineen, puhtaine vesineen, ilmaisine koulutuksineen ja reiluine sosiaalisysteemeineen.

Hän toivoo, että seuraava mediassa kerrottu juttu kertoisikin siitä, kuinka ulkomaalaiset kiittävät ja arvostavat suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa.

Julkaisu käyttäjältä Michael Barry.

Barryn kannanotosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.