perjantai 6. maaliskuuta 2015

Verkkouutiset: Olli Immonen rajoittaisi somaleiden maahanmuuttoa

Verkkouutiset: Olli Immonen rajoittaisi somaleiden maahanmuuttoa 7.3.2015

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän esittää muun muassa somaleiden maahanmuuton rajoittamista ja heidän maastamuuton edistämistä Somaliaan.

Olli Immonen sanoo, että somaleiden kotoutumisessa on erilaisten tilastojen ja viranomaislähteiden mukaan kaikista maahanmuuttajaryhmistä eniten ongelmia.

Heidän työllisyysasteensa on vain noin 13 prosenttia, mitä selittänee Immosen mukaan pitkälti heidän alhainen koulutustasonsa sekä luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomuutensa. Niin ikään somalit ovat Immosen mukaan väkimääräänsä nähden myös rikostilastoissa yliedustettuina.

- Suojelupoliisin mukaan taas joillakin Suomessa asuvilla somaleilla on todistettuja yhteyksiä Somalian islamilaiseen terrorijärjestö al-Shabaabiin, jota voidaan pitää Isisin ja al-Qaida ohella yhtenä maailman vaarallisimmista terroristiryhmistä, hän sanoo.

Somalit esittävät usein huonon kotoutumisensa syyksi valtaväestön heihin kohdistaman rasismin, Immonen tietää.

- Voidaan kuitenkin kysyä, onko somaleiden kohtaama rasismi sittenkään niin räikeää ja yleistä. On mahdollista, että somalit ovat halunneet vierittää oman kansanryhmänsä kotoutumisen epäonnistumisen kantasuomalaisen harteille syyttämällä heitä rasismista, Immonen toteaa.

Hänen mielestään somaleille myönnettävien kansainvälisen suojelun kriteerejä olisi tiukennettava nykyisestä, sillä somaleiden saamista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä hyvin harva tapahtuu muulla kuin Dublin-perusteella.

- Vakaviin tai toistuviin rikoksiin syyllistyneet somalit olisi taas pystyttävä karkottamaan turvalliseen Somalimaahan, vaikka he alun perin olisivat kotoisin Somalian muista osista.