sunnuntai 16. elokuuta 2009

Iltalehti: Ulkomaalainen marjanpoimija hakattiin

Iltalehti:
Ulkomaalainen marjanpoimija hakattiin
16.8.2009


Liettualaista miestä lyötiin ja potkittiin suonenjokelaisella marjatilalla perjantai-illan ja lauantaiyön välisenä aikana. Mies kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Liettualainen 28-vuotias marjanpoimija soitti englanniksi hätäkeskukseen illalla yhdentoista jälkeen. Hän kertoi, että häntä jahdataan marjatilan asuintalon kylpyhuoneessa. Hätäkeskuksen työntekijä ehti kuulla tappelun ääniä, ennen kuin puhelu katkesi.

- Pahoinpidelty kertoi hätäkeskukseen, että tilan isäntä olisi tulossa päälle. Tutkimusten valossa vaikuttaa nyt siltä, että isäntä itse asiassa on ollutkin vain erotuomarina kolmen ulkomaalaisen miehen ja liettualaisen miehen välillä. On mahdollista, että miehet ovat olleet humalassa, Veli-Matti Sedergren Pohjois-Savon poliisista kommentoi yöllistä kahakkaa sunnuntaina.

Ei uskaltanut yöpyä maatilalla

Ambulanssimiehet löysivät uhrin Karttulantien varresta hieman puoli yhden jälkeen. Hän oli soittanut poliisin mukaan hätäkeskukseen sitä ennen toisenkin kerran.

- Hän pystyi vielä soittamaan, vaikka ambulanssimiehet kertoivat, että mies ei ollut noudettaessa pystynyt liikuttamaan jalkojaan. Hänellä ei ollut alaraajoissa tuntoa, Sedergren kertoo.

Yksi yön pahoinpitelystä epäillyistä jäi kiinni lauantaina aamupäivällä normaalissa poliisiratsiassa noin kello 11. Venäläismies puhalsi auton ratissa 0,75 promillea ja korjattiin putkaan.

Poliisi epäilee kahden muunkin kahakassa mukana olleen olevan kotoisin entisen Neuvostoliiton alueelta.

Pahoinpidelty liettualaismies pääsi lauantaina pois sairaalasta, mutta halusi oman turvallisuutensa vuoksi yöpyä Suonenjoen terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Kuulusteluja jatketaan tänään. Pääepäiltynä oleva venäläismies on kiistänyt syyllisyytensä ja poliisi vapauttaa hänet tänään.