keskiviikko 12. elokuuta 2009

Vantaan Sanomat: Kommandopipoinen mies hakkasi maahanmuuttajapojan


Vantaan Sanomat:
Kommandopipoinen mies hakkasi maahanmuuttajapojan
12.8.2009


Vartti:
Kommandopipoinen mies pahoinpiteli nuoren pojan

Iltalehti:
Kommandopipomies hakkasi koululaisen


Aamulehti:
Naamiomies hyökkäsi maahanmuuttajataustaisen koulupojan kimppuun


Vantaalaispojan kotimatka muuttui painajaiseksi Martinlaaksossa maanantai-iltana, kun kommandopipoinen mies hyökkäsi hänen kimppuunsa ja mukiloi hänet.

Välikohtaus sattui iltayhdeksältä Martinkyläntiellä, jossa ulkomaalaistaustainen 15-vuotias poika oli kävelemässä Laajavuorentielle kotinsa suuntaan.

Itä-Uudenmaan poliisin ylikonstaapeli Arto Yijälä kertoo, että tuntematon, naamioitunut mies hyökkäsi täysin yllättäen pojan kimppuun takaa päin.

–Mies löi nuorta nyrkeillä kasvoihin. Kun uhri kaatui, tekijä potki häntä. Lopulta mies pakeni paikalta, Yijälä selvittää.

Vantaalaispoika sai tilanteessa nirhaumia kasvojensa alueelle ja vammoja kylkiinsä.

Yijälän mukaan on mahdollista, että teolla oli rasistinen motiivi. Mukiloija on yhä karkuteillä.

Tekohetkellä pahoinpitelijä oli sonnustautunut kommandopipon lisäksi sinisiin farkkuihin ja tummaan paitaan. Mies on runsaat 160 senttiä pitkä.

Poliisin väkivaltarikosyksikkö pyytää vihjeitä tekijästä vaihteen numeron 0718730291 kautta.

___________________________________

Vartti:

Kommandopipoon sonnustautunut mies pahoinpiteli 15-vuotiaan, ulkomaalaistaustaisen pojan Martinlaaksossa maanantai-iltana.

Vantaalainen poika oli kävelemässä kotiinsa iltayhdeksän aikaan, kun tuntematon mies hyökkäsi tämän kimppuun täysin yllättäen Laajavuorentien ja Martinkyläntien risteyksessä.

Mies löi poikaa nyrkillä kasvoihin, kunnes uhri kaatui maahan. Kommandopipoinen mies jatkoi maassa makaavan pojan pahoinpitelyä potkimalla tätä mahaan. Tilanne laukesi, kun pahoinpitelijä poistui paikalta Laajavuorentien suuntaan.

Vuonna 1994 syntynyt poika soitti itse poliisit paikalle pahoinpitelijän poistuttua.

- En osaa sanoa, oliko kyseessä rasistinen hyökkäys. Ulkomaalaisesta henkilöstä toki oli kyse, eikä kommandopipo ole kovin tavallinen varustus, tutkinnanjohtaja Juha Juurinen Vantaan poliisista toteaa.

Nirhaumia ja mustelmia

Nuori poika sai haavoja kasvoihinsa, mustan silmän, nirhaumia kaulaansa ja vammoja kylkiinsä. Ambulanssi kävi paikalla tarkistamassa pojan kunnon, mutta tämän vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa.

Yli 160 senttinen pahoinpitelijä oli pukeutunut kommandopipon lisäksi sinisiin farkkuihin ja tummaan paitaan. Jalassa miehellä oli skeittikengät.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja miehestä.

- Toki pahoinpitelijää voi olla vaikea tunnistaa, sillä hän oli piettänyt kasvonsa, Juurinen summaa.

_________________________________

Aamulehti:

Nuori vantaalaispoika oli matkalla kotiin maanantai-iltana yhdeksän aikaan, kun hänen kimppuunsa hyökättiin yllättäen. Naamioitunut mies löi 15-vuotiasta poikaa silmäkulmaan. Poika kaatui maahan, jonka jälkeen mies vielä potkaisi häntä neljä kertaa. Tapahtumasta kertoo Iltalehti.

Teko tapahtui Martinkyläntiellä. Poliisi pyytää vihjeitä tekijästä numeroon 071 873 0291.

Hyökkääjällä oli päässään musta, kasvot peittävä kommandopipo. Hän oli pukeutunut tummaan paitaan, sinisiin farkkuihin ja ruskeisiin skeittikenkiin. Mies oli hieman yli 160 senttiä pitkä.