maanantai 24. elokuuta 2009

Suomen Kuvalehti: Jussi Halla-Aho: Kun hiljaisuuskin on uutinen


Suomen Kuvalehti, Jari Lindholm:
Jussi Halla-Aho: Kun hiljaisuuskin on uutinen
24.8.2009

Helsingin Sanomat:
HS selvitti Helsingin valtuuston laiskimmat puhujat


Metro-lehti:
Mikko Luukkainen: Halla-aho aloitti mykkäkoulun
25.8.2009


En ole Jussi Halla-Ahon kanssa juuri mistään samaa mieltä, mutta jos hän tämän aamun Hesaria lukiessaan on vetänyt kahvit väärään kurkkuun, en voi kuin nyökkäillä: niin vedin minäkin.

Riku Jokisen jutun (€) pointti on, että Helsingin kaupunginvaltuustossa istuu neljä valtuutettua, jotka eivät ole avanneet suutaan vielä kertaakaan. Jokinen tiivistää:

”Uusista valtuutetuista ehkä eniten on odotettu suurella kohulla politiikkaan nousseen Jussi Halla-ahon (perus/sit) puheita. Valtuutettu on jakanut mielipiteet maahanmuuttoa käsittelevillä blogiteksteillään.”

Ensinnäkään juttu ei täytä uutisen kriteerejä. Kuten Jokinen itsekin seitsemännessä (!) kappaleessa myöntää, puheiden ja aloitteiden määrä ei välttämättä kuvasta mitenkään valtuutetun vaikutusvaltaa. Toisin sanoen juttu ei kerrokaan valtuuston työstä vaan… niin mistä, tarkkaan ottaen?

Ainakin se kertoo median kyvystä synnyttää ja täydentää omia todellisuuksiaan. ”Suuren kohun” Halla-Ahosta nostatti media itse, ja veikkaan, että hänen puheitaankin ovat odottaneet enimmäkseen toimittajat, jotka haluaisivat kuumeisesti päästä jatkamaan skandaalia. Onhan se nimittäin otsikko- ja lööppitaloudellisesti aivan katastrofi, jos mies ei kaikesta toohotuksesta huolimatta alakaan laukoa läpiä päähänsä ja ammuskella kännipäissään, kuten eräskin muinainen aatetoverinsa.

Vähän kummallista on sekin, että kun talvella kauheasti pelättiin Halla-Ahon alkavan valtuustossa saarnata jotain saatanallista epistolaa suurin piirtein kaikkea elollista vastaan, niin nyt ollaan nyreissään, että hän on hiljaa. Päättäkää jo hei.