maanantai 31. elokuuta 2009

Karjalainen: Maaherra huolissaan Itä-Suomen rasismirikoksista


Karjalainen:
Maaherra huolissaan Itä-Suomen rasismirikoksista

31.8.2009


Länsi-Savo:
Ala-Kapee: kunnille lisärahaa maahanmuuttoasioihin


Lääninhallituksen tiedote:
Kunnat tarvitsevat lisää varoja maahanmuuttopolitiikan hoitoon
Maahanmuuttoasioiden yhteistyötilaisuus Mikkelissä 31.8.2009
(puhe kokonaisuudessaan)

”Poliisi seuraa tiukasti rasistisia ryhmiä.”

Itä-Suomen läänin maaherra Pirjo Ala-Kapee ilmaisi huolensa Itä-Suomessa tänä vuonna yleistyneistä rasistisista rikoksista. Maahanmuuttoasioiden yhteistyötilaisuudessa puhuneen Ala-Kapeen mukaan yleisimmät rasistiset rikokset ovat vahingontekoja.

Hänen mukaansa poliisi seuraa tarkasti rasistisia ryhmiä ja puuttuu rikoksiin välittömästi. Ala-Kapee kuitenkin korosti, että rasistista rikollisuutta ilmenee Itä-Suomessa nyt selvästi vähemmän kuin 1990-luvun puolivälissä.

Maaherran mielestä rasistinen liikehdintä on usein syrjäytymisuhan alaisten nuorten miesten ongelma ja merkki pahoinvoinnista.

________________________

Länsi-Savo:

Itä-Suomen maaherra Pirjo Ala-Kapeen mukaan kuntien maahanmuuttopolitiikan tehtävistä saamat korvaukset ovat riittämättömiä. Kunnista tulee Ala-Kapeen mukaan huolestuneita viestejä, joiden mukaan korvaukset tulisi päivittää vastaamaan todellisia kustannuksia.

Suurimmissa vaikeuksissa ovat kunnat, joiden pakolaisryhmissä on paljon huonokuntoisia. Selvitysten mukaan maahanmuuttajat käyttävät kantaväestöä vähemmän sosiaali- ja terveyspalveluja. Tulkkaustarpeen takia palvelujen tuottaminen on kuitenkin kalliimpaa. Lisäksi kunnat joutuvat varautumaan pitkiin kotouttamisprosesseihin.

Itä-Suomen lääninhallituksessa Mikkelissä vierailee tänään maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors maahanmuuttoasioiden yhteistyötilaisuudessa.