maanantai 24. elokuuta 2009

YLE Uutiset: Paikalliset ja turvapaikanhakijat nujakoivat Lammilla


YLE Uutiset:
Paikalliset ja turvapaikanhakijat nujakoivat Lammilla
22.8.2009

Pakolaisia ahdisteltiin Lammilla
24.8.2009

TV2:
Hämeen alueuutiset
(05:05-07:15)
26.8.2009


Joukko lammilaisia ja Lammin vastaanottokeskuksen asukkaita otti yhteen lauantain vastaisena yönä Lammilla.

Kahakointi tapahtui keskustassa sijaitsevan kerrostalon pihamaalla ja rappukäytävässä. Talossa asuu turvapaikanhakijoita.

Lammilaisilla oli aseinaan muun muassa pesäpallomailoja. Teräaseita yhteenotossa ei tiettävästi käytetty. Välienselvittelyssä kolme ihmistä sai joitakin ruhjeita ja haavoja. Täyttä selvyyttä tapahtumista ei poliisilla vielä ole.

Mukana välienselvittelyssä oli joitakin kymmeniä henkilöitä. Kanta-Hämeen poliisi tutkii asiaa.

---

Kanta-Hämeen poliisi tutkii suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden perjantaiöistä yhteenottoa Lammin keskustassa.

Kahakointi alkoi kahden turvapaikanhakijan ja suomalaisjoukon kesken Lammin keskustassa perjantaina ennen puoltayötä. Vastaanottokeskuksen asukkaat siirtyivät kerrostaloasuntoon, minne suomalaiset seurasivat pesäpallomailat mukanaan. Suomalaiset rikkoivat talon ikkunoita, ovia ja pyrkivät väkivalloin sisään.

Välienselvittelyssä kolme turvanpaikanhakijaa sai ruhjeita ja haavoja.

- Paikalla on nähty muutamia henkilöautoja sekä moottoripyöriä, joten yhteenotossa on ollut useampia tekijöitä, kertoo vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Ari Saarinen.

Poliisin tutkimukset ovat vielä alkutekijöissään. Tutkintaa vaikeuttaa ristiriitaiset lausunnot tapahtumien kuluista sekä runsaat perättömät huhupuheet.

- Olen viikonlopun ja maanantain aikana haastatellut omia työntekijöitä ja myöskin näitä asiakkaita ja selvittänyt mitä siellä on tapahtunut. Tietoa tapahtuneesta on tullut meidän asiakkailta, mutta ne ovat ristiriidassa keskenään, joten todellista syytä ei ole vielä tiedossa, kertoo Saarinen.

Silti Saarinen toivoo ihmisiltä vihjeitä tapahtuneesta Kanta-Hämeen poliisiin tai vastaanottokeskukseen.