torstai 27. elokuuta 2009

Vihreä Lanka: Joutsenpuolueesta tuli Muutos 2011


Vihreä Lanka:
Joutsenpuolueesta tuli Muutos 2011
27.8.2009


YLE Uutiset:
Suomeen perusteilla uusi maahanmuuttokriittinen puolue


Ilta-Sanomat/Sanna Ukkola:
Muutos 2011 aikoo perussuomalaisten kilpailijaksi


Homma-foorumilla syntyneen puolueen nimeksi on vahvistettu Muutos 2011, Förändring 2011.

Seuraavaksi puolue aloittaa puoluueksi rekisteröitämiseen vaadittavien viidentuhannen kannattajakortin keräämisen.

Puolueen päätavoite on vuoden 2011 eduskuntavaalit, joissa se tavoittelee kolmea kansanedustajan paikkaa.

Puuhamies Juha Mäki-Ketelä kertoo, että puolueen verkkosivut avautuvat heti, kun lopullinen puolueohjelma valmistuu.

Mäki-Ketelä kertoi eilen, että Työnimellä Joutsenpuolue valmistellun Muutos 2011:n logoon tulee joutsen. Logoa suunnitellaan parhaillaan Homma-foorumilla.

Muutos 2011 -puolueen keskeisiä tavoitteita ovat suoran demokratian lisääminen ja maahanmuuttopolitiikan uudistaminen muun muassa karsimalla taloudellisista syistä johtuvaa maahanmuuttoa.

____________________________________

YLE Uutiset:

Suomeen on perusteilla uusi maahanmuuttokriittinen puolue, joka luultavasti tulee harventamaan jäseniä perussuomalaisten riveistä. Internetin maahanmuuttokriittisellä Homma-forumilla syntyneen yhdistyksen nimeksi on vahvistettu Muutos 2011, Förändring 2011.

Maahanmuuttokriittinen yhdistys aloittaa seuraavaksi puolueeksi rekisteröimiseen vaadittavien 5 000 kannattajakortin keräämisen.

Yhdistyksen päätavoite on vuoden 2011 eduskuntavaalit, joissa se tavoittelee kolmea kansanedustajan paikkaa, kertoo liikkeen puuhamies Juha Mäki-Ketelä.

Yhdistyksen muita keskeisiä tavoitteita ovat suoran demokratian lisääminen ja maahanmuuttopolitiikan uudistaminen muun muassa karsimalla taloudellisista syistä johtuvaa maahanmuuttoa. Maahanmuutosta puolue haluaa päätettävän suoralla kansanäänestyksellä.

"Kyselyjä perussuomalaisista tullut paljon"

Mäki-Ketelä uskoo, että uusi liike tulee houkuttelemaan riveihinsä perussuomalaisista maahanmuuttoon kriittisemmin suhtautuvia. Kyselyjä on tullut hänen mukaansa jo paljon.

Mäki-Ketelä ei halua lähteä spekuloimaan, kuinka paljon perussuomalaisten jäseniä uusi puolue tulee viemään. Hän kuitenkin uskoo, että perussuomalaisten kannatusluvuissa puolueen perustaminen tulee näkymään.

- Meihin liittyvät ne, jotka haluavat todellista muutosta eivätkä vain kuulla hauskoja letkauksia mediassa, Mäki-Ketelä sanoo.

- Uskon, että perussuomalaisiin jää SMP:n perilliset, hän arvelee.

Muutos 2011 -yhdistyksen perustamista ovat Mäki-Ketelän mukaan siivittäneet muun muassa julkisuudessa vellonut vaalirahoituskohu sekä perussuomalaisten helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon (sit.) blogikirjoitusten julkinen arvostelu ja nettikirjoituksiin liittyvä käynnissä oleva oikeudenkäynti.
_______________________________________

Ilta-Sanomat:

Maahanmuuttokriitikkojen suunnitteleman uuden puolueen nimeksi tulee Muutos 2011. Puolueen työnimi oli aiemmin Joutsenpuolue.

- Seuraavaksi alamme kerätä 5 000 kannattajakorttia. Kortteja kerätään oikeusministeriön luvalla internetissä. Lisäksi jalkaudumme kentälle: suurin äänipotti tulee ihmisiltä, jotka eivät nettiä edes käytä, arvioi puolueen perustamista koordinoiva Juha Mäki-Ketelä.

Puolue kritisoi nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa.

- Se on ykkösagendamme. Lisäksi ajamme kansalaisten tasavertaisuutta ja sananvapautta sekä suoraa demokratiaa, Mäki-Ketelä kertoo.

Puolue tavoittelee kahta tai kolmea kansanedustajaa 2011 vaaleissa. Mäki-Ketelä aikoo itse asettua ehdolle.

Puolue toivoo kärkinimekseen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa, mutta tämä ei ole vielä ilmoittanut kantaansa. Myös turkulainen Jiri Keronen lähtee todennäköisesti puolueen ehdokkaaksi.

- Meistä tulee perussuomalaisten kilpailija, mutta emme halua pottuilla tai haastaa ketään. Pyrimme yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa, Mäki-Ketelä sanoo.