Yle: Suomen Sisun pj. kansanvallan irvikuva -puheista: Ohjelmaa ollaan uudistamassa 12.3.2013
Kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Olli Immonen (ps.) sanoutuu Ylen haastattelussa irti rasismista. Hänen mukaansa järjestössä on jäseniä lähes jokaisesta eduskuntapuolueesta.
Kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön tuore puheenjohtaja Olli Immonen (ps.) sanoo, että järjestön julkisuudessa huomiota herättänyt periaateohjelma on vanhentunut ja sitä ollaan parhaillaan uudistamassa.
- Sitä uusitaan siitäkin syystä, että ohjelmassa esitetyistä linjauksista on levitelty julkisuuteen erilaisia tulkintoja, mitä milläkin kohdalla tarkoitetaan, Immonen totesi Yle Radio Suomen Ajantasan haastattelussa.
Järjestön verkkosivuilta jo poistetussa ohjelmassa todetaan, että ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.
- Itse ymmärrän tämän kyseisen kohdan siten, että edustuksellisuuteen perustuva demokratia ei ole välttämättä paras demokratian malli. On olemassa muun muassa suoran demokratian malli, jossa kansalaiset suoraan äänestämällä voivat vaikuttaa yksittäisiin poliittisiin ja merkittäviin kysymyksiin.
Siinä, että hän itse perussuomalaisten kansanedustajana on osa edustuksellista demokratiaa, ei ole Immosen mielestä ongelmaa.
- En näe mitään ristiriitaa edustuksellisen demokratian ja suoran demokratian välillä. Mielestäni ne ovat hyvinkin yhteen sovitettavissa. Suora demokratia voi toimia edustuksellisen demokratian tukena.
"Mielenosoitus huolestuttava ilmiö"
Olli Immonen valittiin sunnuntaina Suomen Sisun puheenjohtajaksi järjestön suurkäräjillä Helsingissä. Samaan aikaan muutaman kymmenen mielenosoittajan joukko osoitti mieltään sisulaisia vastaan.
Immonen kertoo seuranneensa mielenosoitusta huolestunein mielin.
- Pidän huolestuttavana, että tällaisia ilmiöitä esiintyy suomalaisessa yhteiskunnassa. Jännä juttu, että sama mielenosoittajaporukka huutaa itse demokratian perään, mutta itse kuitenkin toimii näin epädemokraattisesti. Mielenosoittajat yrittivät painostamalla ja väkivallan uhkaa lietsomalla estää täysin laillisen kansalaisjärjestön kokousta ja tietyn polittisen aatemaailman olemassaoloa.
Hän sanoo, että mielenosoittajien esittämissä fasismi- ja rasismisyytteissä ei ole mitään perää.
- Suomen Sisu ei ole koskaan esittänyt rasistisia näkemyksiä eikä minun johdollani tule esittämään. En hyväksy minkäänlaista syrjintää tai suosintaa etnisin perustein. Kaikki sellainen on tuomittavaa.
Uuden puheenjohtajan mukaan Suomen Sisun piirissä toimii tällä hetkellä arviolta satakunta aktiivista jäsentä. Kaikkiaan maksaneita jäseniä on runsaat 700. Viikonlopun suurkäräjille osallistui kolmisenkymmentä henkeä.
Jäseniä melkein joka puolueesta
Olli Immonen, 27, on perussuomalaisten oululainen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Kysymykseen, onko perussuomalaisuus yleinen piirre Suomen Sisun jäsenissä, hän vastasi Ajantasan haastattelussa, että järjestössä on jäseniä lähes jokaisesta eduskuntapuolueesta.
- Tällä hetkellä eduskuntapuolueista ainoastaan RKP:n ja vasemmistoliiton jäseniä ei kuulu Suomen Sisuun. Perussuomalaisia on tietysti huomattava enemmistö, koska perussuomalaiset puolueena on kansallismielinen puolue.
Immonen totesi, ettei ole keskustellut perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa järjestönsä ja perussuomalaisten suhteesta. Hän toteaa, että kyse on puoluepoliittisesti sitoutumattomasta järjestöstä, jolla on suhteita jokaiseen eduskuntapuolueeseen, ei vain perussuomalaisiin.
Puheenjohtaja ei näe ristiriitaa siinä, että toimii myös perussuomalaisten kansanedustajana. Hän korostaa, että järjestötoiminta ja puoluepolitiikka tulee pitää erillään toisistaan.
Gettoutuminen huolenaiheena
Olli Immonen kirjoittaa Suomen Sisun verkkosivuilla, että järjestön tulee pitää jatkossakin esillä sellaisia yhteiskunnallisia epäkohtia, joista eliitti vaikenee. Näihin lukeutuu hänen mielestään muun muassa maahanmuuton, monikulttuurisuuden ja Suomen islamisoitumisen ongelmat.
Yle Radio Suomen Ajantasan haastattelussa Immonen kertoi, että perustaa väitteensä Suomen islamisoitumisesta "tilastollisiin faktatietoihin".
- Islaminuskoisten määrä länsimaissa on lisääntynyt. Heidän määränsä ei ole koskaan ollut historian aikana vielä näin suuri maanosassamme. Tästä voidaan kokemusperäisesti nähdä, että muualla Länsi-Euroopassa on seurannut paljon erilaisia yhteiskunnallisia ongelmia.
Hän myöntää, että toistaiseksi islaminuskoisia on Suomessa tuskin prosentti väestöstä.
- Toistaiseksi tilanne on tämä. Mutta määrä kuitenkin kasvaa ja nyt jo voidaan nähdä, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulle on alkanut muodostua gettoalueita, joka on jo pieni merkki siitä, että tietty kansanryhmä haluaa muodostaa omat asuinalueensa, eristäytyä mahdollisesti vallitsevasta yhteiskunnasta.
Itä-Helsingin ohella tällaisia viitteitä on Immosen mukaan nähtävissä esimerkiksi Turussa Varissuolla.
Mistä on kyse?
- Kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön puheenjohtaja Olli Immonen sanoutuu Ylen haastattelussa irti rasismista
- Immosen mukaan järjestön periaateohjelmaa ollaan uudistamassa
- Julkisuudessa on ollut esillä ohjelman kohta, jossa väitetään, että edustuksellinen demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva