sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Iltalehti: Mielenosoittajat vastustavat Suomen Sisun suurkäräjiä

Iltalehti: Mielenosoittajat vastustavat Suomen Sisun suurkäräjiä 10.3.2013
Ilta-Sanomat: Kymmenet osoittavat mieltään Suomen Sisua vastaan
Yle: Mielenosoittajat osoittivat mieltään Suomen Sisua vastaan
Iltalehti: Olli Immosesta Suomen Sisun uusi puheenjohtaja
Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten kansanedustajasta Suomen Sisun puheenjohtaja
Yle: Perussuomalaisten kansanedustaja valittiin Suomen Sisun johtoon
Takku.net: Pysäytetään Suomen Sisun rasistit! 6.3.2013

Paikalla on ollut noin 70 mielenosoittajaa.

Suomen Sisu -yhdistyksen kevätsuurkäräjät ovat parhaillaan käynnissä Helsingin Kirjan talolla. Pääkaupunkiseudun antirasistien järjestämä mielenosoitus keräsi keskustaan noin 70 mielenosoittajaa. Mielenosoituksella on tarkoitus vastustaa rasismia ja Suomen Sisua.

Poliisi kertoo, että mielenosoitus on sujunut toistaiseksi poliisin antamien ohjeiden mukaan. Poliisi keskitti päivällä osan resursseistaan keskusta-alueelle tapahtuman vuoksi.

- Väkimäärä on nyt jonkin verran vähentynyt. Paikalla kuuluu ääntä ja iskulauseita, mutta ongelmia ei ole ollut, kertoo Lasse Jortikka Helsingin poliisista.

Suomen Sisu kuvailee itseään kansallismieliseksi yhteistyöjärjestöksi. Suurkäräjät-kokous on avoin ainoastaan yhdistyksen jäsenille. Juhlapuheen kokouksessa pitää perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

Kokous alkoi kello 13, jolloin mielenosoittajat poistuivat paikalta.

___________________________________

Ilta-Sanomat: Kymmenet osoittavat mieltään Suomen Sisua vastaan

Suomen Sisu –järjestöä vastaan suunnattu mielenosoitus Helsingissä sujuu poliisin mukaan rauhallisesti, vaikka mielenosoittajat jättivät ennakkoilmoituksen tekemättä.
Helsingissä Kruununhaassa on käynnissä noin 40 mielenosoittajan mielenosoitus Suomen Sisun kevätsuurkäräjiä vastaan.

Komisario Pekka Jortikan mukaan mielenosoitus sujuu rauhallisesti ja poliisin ohjeiden mukaan.

Mielenosoitus sai alkunsa marssina Rautatientorilta. Alun perin kulkueessa oli 70 mielenosoittajaa.

Mielenosoittaminen on Suomessa perustuslaissa turvattu oikeus, mutta mielenosoituksesta pitää tehdä ennakkoilmoitus poliisille. Sisun vastaisen mielenosoituksen järjestävät jättivät ilmoituksen tekemättä.

Siksi poliisi varautui aluksi mittavammin mielenosoitukseen. Osallistujamäärän paljastuttua osa partioista on kuitenkin siirtynyt muihin tehtäviin.

- Yleensä neuvottelemme järjestäjän kanssa ja sovimme pelisäännöistä. Mutta tälläkin kertaa pääsimme keskusteluyhteyteen ennen kuin kulkue lähti liikkeelle, Jortikka kertoo.

Järjestäjien mukaan mielenosoituksen tarkoitus on viestittää järjestölle, että ”emme kaipaa näitä rasisteja Helsinkiin tai Suomeen”.


___________________________________

Yle: Mielenosoittajat osoittivat mieltään Suomen Sisua vastaan

Kansallismielinen Suomen Sisu pitää parhaillaan kevätsuurkäräjiään Helsingin Hakaniemessä.

Joukko mielenosoittajia on marssinut tänään sunnuntaina Helsingissä vastustaakseen Suomen Sisun meneillään olevia kevätsuurkäräjiä.

Mielenosoittajaryhmä marssi Helsingin rautatieasemalta Hakaniemeen Kirjan talolle keskipäivän aikaan. Poliisin mukaan marssiin osallistui alussa noin 70 ihmistä. Hakaniemessä heitä oli marssin jälkeen iltapäivän alkaessa noin 40.

Marssijoiden taustoista ei ole varmuutta, mutta poliisin nettitietojen mukaan he ovat vasemmistotaustaisia.

Poliisi kertoo kaiken sujuneen hyvin, eikä kärhämiä osapuolten välillä ole ollut.

- Ei ole ollut. Se on rajoittunut iskulauseiden huutamiseen ja yleiseen mölinään, kertoo komisario Lasse Jortikka Helsingin poliisista.

Poliisin mukaan marssijat eivät olleet tehneet mielenosoituksestaan asiaan kuuluvaa ilmoitusta.

- Tässä tapauksessa ilmoitusta ei tehty, Jortikka jatkaa.

Suomen Sisun kokouksesta erillistä ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Kokous järjestetään sisätiloissa ja se on siten yhdistyslain mukainen.

___________________________________

Iltalehti: Olli Immosesta Suomen Sisun uusi puheenjohtaja

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on valittu Suomen Sisu -yhdistyksen puheenjohtajaksi tänään sunnuntaina. Suomen Sisun suurkäräjät-kokous järjestettiin tänään Helsingissä. Pääkaupunkiseudun antirasistien järjestämä mielenosoitus kokousta vastaan keräsi keskustaan noin 70 mielenosoittajaa. Mielenosoituksella vastustettiin rasismia ja Suomen Sisua.

- On erikoista, että sama porukka huutaa demokratian perään, mutta toimii samalla itse epädemokraattisesti. He painostavat mielenosoituksella tiettyä poliittista suuntausta lopettamaan toimintansa ja yrittävät tuoda ilmi väkivallan uhkaa, Immonen sanoo.

"Oikomaan harhakuvia"

Suomen Sisulla ei ole ollut käytännössä mitään toimintaa moneen vuoteen. Immosen mukaan tästä syystä on syntynyt useita väärinkäsityksiä Suomen Sisun tarkoituksista.

- Esimerkiksi medialla ja niin sanotulla poliittisella vastapuolella on ollut mahdollisuus itse keksiä, mitä Sisu on. Ensimmäinen tehtävä on nyt lähteä oikomaan näitä harhakuvia.

Immosen mukaan yksi yleisistä harhakuvista on, että kyseessä olisi rasistinen järjestö.

- Asia ei ole niin. Henkilökohtaisesti tuomitsen rasismin, enkä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Sisulla on ollut tämä linja ja tulee olemaan jatkossakin.

- Se, että puhuisi suomalaisuuden puolesta ja olisi kansallismielinen agenda, ei tarkoita automaattisesti että olisi jotakin vastaan. Suomen Sisu on maltillinen vaihtoehto ja vastavoima poliittiselle ääriliikehdinnälle.

Immonen kertoo, että Suomen Sisun on tarkoitus jatkaa puhtaasti järjestönä ja poliittisesti sitoutumattomana.

- Meillä on jäseniä noin 700, ja heitä on lähes kaikista eduskuntapuolueista. Ainoastaan RKP:stä ja vasemmistoliitosta ei tällä hetkellä ole jäseniä, Immonen sanoo.

Suomen Sisu on perustettu vuonna 1998.
___________________________________

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten kansanedustajasta Suomen Sisun puheenjohtaja

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on valittu kansallismielisen Suomen sisu -järjestön puheenjohtajaksi tänään Helsingissä. Immonen on Suomen sisun entinen Pohjois-Pohjanmaan piiripäällikkö, joka kertoo liittyneensä järjestöön vuonna 2007. Hän on toiminut Oulun kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009 alkaen ja kansanedustajana vuodesta 2011 alkaen. Hän on tulevaisuus- ja tarkastusvaliokuntien jäsen. Koulutukseltaan 27-vuotias Immonen on ylioppilas ja turvallisuusvalvoja.

Suomen Sisulla ei ole ollut erityisemmin toimintaa viime vuosina.

"Eduskuntavaalien jälkeen järjestö kokikin saavuttaneensa strategisen tavoitteensa ja asettui lepäämään hetkeksi. Nyt on kuitenkin aika herätä horroksesta", Immonen kirjoittaa kiitostekstissään järjestön kotisivuilla.

Kirjoituksessaan Immonen lupaa ainakin kolme valtakunnallista kokoontumista, järjestön ilmeen ja verkkosivujen uudistuksen sekä aatteellisen sisällön päivittämisen "vastaamaan tätä aikakautta".

Immonen asettaa keskeiseksi tavoitteekseen puhdistaa järjestön mainetta, jonka hän kertoo tahratun.

"Nyt näiltä median vääristelyiltä on aika katkaista siivet ja esitellä järjestö jatkossa sellaisena, kuin se todellisuudessa on", Immonen kirjoittaa.

Hän korostaa tuomitsevansa poliittisen väkivallan sekä ihmisten syrjinnän etnisen taustan perusteella.

___________________________________

Yle: Perussuomalaisten kansanedustaja valittiin Suomen Sisun johtoon

Uusi puheenjohtaja, oululainen Olli Immonen aloittaa sunnuntaista laskien Suomen Sisun johdossa. Joukko mielenosoittajia marssi tänään Helsingissä vastustaakseen kansallismielisen yhdistyksen kevätsuurkäräjiä.

Kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen, 27.

Immonen on kuulunut Suomen Sisuun vuodesta 2007. Vuonna 2009 Oulun kaupunginvaltuutettuna aloittanut Immonen nousi viime vaaleissa eduskuntaan. Lukion käynyt Immonen on ammattikoulutukseltaan vartija.

Suomen Sisulla on yhdistyksen sivujen mukaan noin 700 jäsentä. Uuden puheenjohtajan kirjoituksessaan Immonen sanoo uskovansa, että ilmapiiri Suomessa on muuttumassa "monikulttuurisuusideologiasta" kansallismielisempään suuntaan. Hän korostaa, että hänen johtamansa yhdistys noudattaa laillisuusperiaatetta ja on vaihtoehto ääriliikehdinnälle.

- Henkilökohtaisesti tuomitsen rasismin enkä hyväksy sitä, että ketään ihmistä syrjitään tai suositaan esimerkiksi työelämässä hänen etnisen taustansa perusteella, Immonen kirjoittaa.

Suomen Sisua vastaan osoitettiin sunnuntaina mieltä Helsingissä samaan aikaan, kun yhdistys piti kevätsuurkäräjiä. Poliisi arvioi, että marssiin osallistui noin 70 ihmistä. Poliisin mukaan vasemmistotaustaiset mielenosoittajat marssivat Kruununhakaan Kirjan talolle, missä Suomen Sisu oli kokoustamassa.

Uuden puheenjohtajan valintaa edeltää pari ison perussuomalaisnimen lähtöä Sisusta. Viime kuussa erostaan kertoi kansanedustaja James Hirvisaari perustellen, että Sisu on "nuorisojärjestö". Viime kesänä Sisun jätti kansanedustaja Juho Eerola, jonka mukaan yhdistyksestä on tehty lyömäase puoluetta vastaan.

Tähän saakka Suomen Sisun puheenjohtajana on toiminut Paula Päivike, 27.

Mistä on kyse?
- Suomen Sisu saa puheenjohtajan PS:n kansanedustajasta, Olli Immosesta.
- Sisuun kuuluvia tai kuuluneita kansanedustajia ovat myös PS:n Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Juho Eerola.

___________________________________

Takku.net: Pysäytetään Suomen Sisun rasistit! 6.3.2013

Pitkään hiljaiseloa pitänyt äärioikeistolainen Suomen Sisu haluaa pitää
suurkäräjänsä Helsingissä sunnuntaina 10.3.

Kutsumme kaikkia rasismin ja Suomen Sisun vastaiseen mielenosoitukseen, joka kokoontuu Rautatientorilla klo 11:30.

Suomen Sisu perustettiin 90-luvulla yhdistämään Suomen hajaantunutta äärioikeistoa. Järjestö pyrkii vastustamaan kansojen "luonnotonta sekoittumista". Vain osa Suomen Sisun jäsenistä on natseja, mutta heitä kaikkia yhdistää jonkinlainen usko rotu-oppeihin. Joko he uskovat nykyisen valtavirtatieteen käsityksen vastaisesti että rotu on biologinen tosiasia joka määrittelee muun muassa älykkyyden, tai sitten he uskovat kulttuurien erojen olevan niin perustavanlaajuisia, että ne estävät kanssakäymisen eri kulttuureista kotoisin olevien ihmisten välillä. Biologisia rasisteja ja kulttuurirasisteja, mutta rasisteja yhtä kaikki.

Viimeisen parin vuoden aikana sisulaiset ovat keskittyneet vaikuttamaan perussuomalaisten riveissä, eikä järjestöllä ole ollut juuri mitään toimintaa. Se on myös poistanut lähes kaiken sisällön sivustoltaan. Muun muassa Jussi Halla-Aho, Juho Eerola ja James Hirvisaari ovat eduskunnassa toimivia Suomen Sisun tukijoita, jotka ovat kansanedustaja-aikanaankin tulleet tunnetuiksi rasistisista ja totalitaristisista lausunnoistaan.

Koska Suomen Sisun tarkoitus oli toimia sateenvarjojärjestönä, ei sen
vanhoista kannanotoista löydy vastausta siihen, miten Suomeen jo
saapuneista maahanmuuttajista ja solmituista seka-avioliitoista pitäisi
päästä eroon.

On mahdollista, että järjestö on kaivettu naftaliinista
koska osa sen aikaisemmista aktivisteista kaipaa ulkoparlamentaarisempaa
ja suoraviivaisempaa rasismia Perussuomalaisten edustaman linjan rinnalle.

Mikä tahansa Suomen Sisun suurkäräjien tarkoitus onkaan, emme kaipaa näitä rasisteja Helsinkiin emmekä Suomeen. Mielenosoituksen tarkoitus on sanoa se suoraan myös Suomen Sisulle.

Mielenosoituksen on järjestänyt spontaani ryhmä antirasisteja, jonka ensisijainen tiedotuskanava on mielenosoituksen facebook-sivu. Jos ryhmäsi tai järjestösi haluaa allekirjoittaa tämän mielenosoituskutsun, kirjoita osoitteeseen stadin-antirasistit@hushmail.com.

Tapahtuman osanottajalista naamakirjassa avataan kaikkien nähtäväksi vuorokauden jälkeen kutsun julkistamisesta.

Pääkaupunkiseudun antirasistit