tiistai 12. maaliskuuta 2013

Iltalehti: Timo Soini puolustaa Suomen Sisua

Iltalehti: Timo Soini puolustaa Suomen Sisua 12.3.2013
Yle: Soini ei tiennyt kansanedustajan Suomen Sisu -aikeista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi blogissaan Olli Immosen (ps) valintaa Suomen Sisun puheenjohtajaksi.

Timo Soinin mukaan Suomen Sisu -järjestö ei poikkea muista yhdistyksistä.

- Minun mielestäni Sisu on samanlainen yhdistys kuin muutkin. Suomessa on yhdistys- ja kokoontumisvapaus. Jokainen saa harkintansa mukaan liittyä laillisiin yhdistyksiin ja tulla valituksi puheenjohtajaksi, jos yhdistyksen jäsenet niin päättävät, Soini kirjoittaa.

- Metsästysseurat, maamiesseurat, nuorisoseurat, asukasyhdistykset, ihmisoikeusjärjestöt, poliittiset yhdistykset ym. ovat arvokas osa kansanvaltaa.

Soinin mukaan hän ei ole saanut kansalaisilta yhtään sähköpostia, puhelua, kirjettä tai tekstiviestiä kansanedustaja Olli Immosen valinnasta Suomen Sisun puheenjohtajaksi. Soini sanoo ymmärtävänsä, että perussuomalaisiin kohdistuu erityistä kiinnostusta, mutta puolueen jäseniä olisi kohdeltava samalla tavalla ja samoilla kriteereillä kuin kaikkia muitakin.

_______________________________________


Yle: Soini ei tiennyt kansanedustajan Suomen Sisu -aikeista

Timo Soini ei halua arvioida Olli Immosen valintaa ja sen vaikutuksia perussuomalaiseen puolueeseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei tiennyt etukäteen, että puolueen kansanedustaja Olli Immonen aikoi kansallismielisen Suomen Sisun puheenjohtajaksi. Immonen valittiin järjestön johtoon sunnuntaina.

Soini kertoi tiistaina eduskunnassa, että Immonen ei ollut keskustellut hänen kanssaan etukäteen ehdokkuudestaan.

Puheenjohtaja Soini kieltäytyi arvioimasta Immosen valintaa ja sen vaikutuksia perussuomalaiseen puolueeseen.

- En kommentoi yksittäisiä kansalaisjärjestövalintoja, oli ne sitten mitä kansalaisjärjestöjä tahansa, Soini totesi ennen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kokousta.

- Milloin valitaan maamiesseuran puheenjohtajaksi, milloin metsästysseuran puheenjohtajaksi. Tämä on yksi kansalaisjärjestö muiden joukossa, hän sanoi.

Soinin mukaan sama koskee kaikkia yksittäisiä yhdistyksiä, joita Suomessa on tuhansia. - Ei tämä poikkea mitenkään muista yhdistyksistä.

- Maassa on yhdistymis- ja kokoontumisvapaus ja kaikki lailliset yhdistykset - niihin voi kuulua tai olla kuulumatta. Ei siinä mitään sen kummempaa ole, Soini totesi.