tiistai 8. syyskuuta 2015

Vartti Etelä-Karjala: Veitset heiluivat Konnunsuolla

Vartti Etelä-Karjala: Veitset heiluivat Konnunsuolla 8.9.2015

KONNUNSUOLLA karkotuspäätöstä odottavat albaanit innostuivat viime viikolla voimankoetukseen. Molemmille ”sankareille” lieviä vammoja.
Konnunsuon vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen myöntää viime viikolla tapahtuneen välikohtauksen todeksi. Tapauksen yksityiskohdista Kähkönen ei kuitenkaan halua keskustella.
– Meillä on ollut täällä pieni välikohtaus viime viikolla. En lähde asiaa sen tarkemmin aukaisemaan. Kyseessä oli asiakkaidemme keskeisestä asiasta ja olemme sopineet, että poliisi tiedottaa asiasta, koska kyseessä on rikosasia.

Kähkösen mukaan hän ei ole tietoinen siitä, millaisia vammoja puukotuksesta osallisille on aiheutunut ja hän jatkaa, että tässäkin asiassa poliisi vastaa tiedottamisesta.
Kähkönen korostaa sitä, että kyseessä on ollut vastaanottokeskuksen sisällä tapahtuneesta välikohtauksesta. Hänen mukaansa heillä virkamiehinä ei ole ollut mitään syytä tiedottaa asiasta julkisuuteen.
– Tästä tapahtumasta ei ole ollut minkäänlaista vaaraa ulkopuolisille. Tällaisesta asiasta meillä ei ole ollut mitään syytä tiedottaa ulkopuolisille. Emme me aiemminkaan ole lähteneet laatimaan tiedotteita sisäisistä asioista. Täällä on kyllä paljon muutakin tekemistä.

Rikoskomisario Pekka Gavrilov Kaakkois-Suomen poliisista sanoo heti, ettei hän ota kantaa tapaukseen osallistuneiden kansallisuuteen. Gavrilovin mukaan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa on tapahtunut pahoinpitely ja tutkinnassa on kaksi pääepäiltyä.
– Heille molemmille on tullut verta vuotavia lieväksi tulkittavia vammoja ja heitä on jo kuulusteltu. Henkilöllisyyksiin en muuten ota kantaa.
Myös Gavrilov sanoo, että kahinasta ei aiheutunut vaaraa sivullisille ja sanoo, että tutkinnan ollessa vielä alkuvaiheessa, siitä ei voi kertoa enempää.