sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Yle: Isis väittää suomalaisen tehneen itsemurhaiskun Irakissa

Yle: Isis väittää suomalaisen tehneen itsemurhaiskun Irakissa 13.9.2015

Isisin Twitter-tili väittää, että Abu Hurairah Finlandi on tehnyt autopommi-iskun Irakin armeijan tukikohtaan. Tällä taistelijanimellä on esiintynyt pakistanilaistaustainen porilaismies. Yle ei ole pystynyt vahvistamaan tietoa muista lähteistä.

Abu Hurairah Finlandi on Porista kotoisin oleva pakistanilaistaustainen nuorukainen. Hän on lähettänyt viime talven ja kevään mittaan uhkaavia nettiviestejä, jotka on osoitettu muun muassa perussuomalaisille ja Suomen hallitukselle.

Lauantaina Maghrebi Witness -tili kertoi, että Abu Hurayra al-Finlandi -niminen mies olisi ajanut räjähteillä lastatun Hummer-ajoneuvon shiialaisten kasarmiin lähellä Baijin kaupunkia Pohjois-Irakissa. Tili välittää tietoja Isisin tekemistä iskuista.

Yle ei ole voinut vahvistaa, onko kyseessä sama porilaismies. Shafaq News -sivuston mukaan Isisin Baijissa tekemissä eri hyökkäyksissä olisi kuollut lauantaina kolme henkilöä.

Suomessa keskusrikospoliisi on selvittänyt miehen lähettämiä uhkauksia, mutta ei ollut syyskuun alkuun mennessä saanut vahvistusta tämän olinpaikasta tai siitä, oliko hän elossa.