sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Suomen Uutiset: Pakolaisia tulee nyt 180 000 hengen vuosivauhdilla – Halla-aho vaatii Ruotsin-vastaisen rajan sulkemista

Suomen Uutiset: Pakolaisia tulee nyt 180 000 hengen vuosivauhdilla – Halla-aho vaatii Ruotsin-vastaisen rajan sulkemista 13.9.2015

Saksa keskeyttää Schengen-sopimuksen soveltamisen Itävallan-vastaisella rajallaan hallitsemattoman siirtolaisvyöryn vuoksi. Aikovatko hallitus ja eduskunta palauttaa rajavalvonnan Ruotsin-vastaiselle rajalle? Jos kyllä, milloin? Jos eivät, miksi ei? Näin kysyy europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

Halla-aho kiirehtii pikaisia toimenpiteitä. Pelkästään sunnuntaina 13.9. Tornioon saapui rajan yli tuli 500 turvapaikanhakijaa. Määrä tarkoittaisi vuositasolla 180 000 tulijaa. Kaikki aikaisemmat arviot kalpenevat tällaisten määrien edessä.

– Irakista eivät tulijat lopu, kun tänne jo tulleet raportoivat iphonella maanmiehilleen omista kokemuksistaan. Tässä ei nyt mielestäni ole aikaa tehdä vaalikauden kestäviä selvityksiä. Jokainen hukattu päivä tulee kalliiksi.

Jo pelkästään pakolaisten asuttaminen vastaanottokeskuksissa maksaa Halla-ahon mukaan yli kolme ja puoli miljoonaa euroa puolen vuoden ajalta.

– Suomeen tulee Ruotsista päivittäin satoja Irakin, Somalian ja muiden kolmansien maiden kansalaisia, joilla ei ole maahantuloon oikeuttavia dokumentteja, ja joiden pitäisi Dublin-järjestelmän puitteissa rekisteröityä turvapaikanhakijoiksi muualle kuin Suomeen. Sen sijaan, että Ruotsi EU-sitoumustensa mukaisesti rekisteröisi nämä ihmiset ja estäisi heidän matkustamisensa, Ruotsin hallitus, Ruotsin poliisi, Ruotsin punainen risti ja Ruotsin rautatieyhtiö ohjaavat tulijoita alueensa halki Suomeen, Halla-aho kirjoittaa.