lauantai 17. tammikuuta 2009

YLE: Supon päällikkö: Maahanmuuttajien kotouttamisessa etsikkoaika

Ylen Ykkösaamuun haastateltu Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi arvioi Suomen pystyvän vielä ehkäisemään maahanmuuton ongelmia. Jos maahanmuuttajat syrjäytyvät, saattaa tilanne johtaa pahimmassa tapauksessa Suomen sisäiseen turvallisuusuhkaan ja kärjistyessään jopa terrorismiin. Salmen mukaan Suomessa ei ole nyt viitteitä maahanmuuttajien voimakkaasta radikalisoitumisesta.

YLE Uutiset:
Supon päällikkö: Maahanmuuttajien kotouttamisessa etsikkoaika
Haastattelu Yle Areenassa (20:00-25:00)
Suomen somaliliiton pj Said Aden
17.1.2009 10:35

Uusi Suomi:
Supon Salmi: ”Tiitisen lista julkistetaan, jos oikeus niin päättää”
17.1.2009
11:02

Helsingin Sanomat:
Salmi: Suomella 3–5 vuotta varmistaa maahanmuuttajien kotoutuminen
17.1.2009 17:18

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi arvioi, että Suomi pystyy vielä ehkäisemään maahanmuuttoon mahdollisesti liittyviä ongelmia.

TV1:n Ykkösaamussa haastatellun Salmen mukaan Suomella on vielä kolmesta viiteen vuotta kestävä etsikkoaika, jolloin maahanmuuttoon liittyvät asiat ovat hoidettavissa.

Salmen mukaan Suomessa ei ole nyt viitteitä maahanmuuttajien voimakkaasta radikalisoitumisesta.

Jos maahanmuuttajien kotouttaminen epäonnistuu, Salmi pelkää, että se heijastuu ongelmina yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

- Silloin on huoli siitä, että tämä joukko syrjäytyisi. Osa maahamuuttajista saattaa syrjäytyä, kokea itsensä ahdistetuksi ja ahdistuneeksi, uhatuksi. Ja silloin se saattaa tietysti heijastua pahimmassa tapauksessa tietynlaisena yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tai jopa vakavampanakin toimintana Suomen alueella, Salmi sanoi.

Tilanteen kärjistyminen voisi Salmen mukaan teoriassa johtaa myös siihen, että syrjääntyneet värväytyisivät kansainvälisen terrorismin palvelukseen.