perjantai 15. toukokuuta 2009

Etelä-Saimaa: Turvapaikanhakijoita vihitään löysin perustein


Etelä-Saimaa:
Turvapaikanhakijoita vihitään löysin perustein
15.5.2009


Hyvinkään maistraatti vihkii turvapaikanhakijoita jopa ilman henkilöllisyystodistusta. Hyvinkään maistraatti on saanut kansainvälistäkin huomiota löysin perustein tapahtuvista turvapaikanhakijoiden vihkimisistä. Hyvinkäälle on hakeutunut monien vuosien ajan vihittäviä, joita ei muissa maistraateissa ole suostuttu vihkimään puutteellisten asiakirjojen vuoksi.

Turvapaikka-asioita käsittelevän Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo Lappeenrannasta sanoo asian käyneen ilmi esimerkiksi turvapaikanhakijoille tehdyistä haastatteluista. Hyvinkäällä on käynyt vihillä turvapaikanhakijoita myös Etelä-Karjalasta.

Löperö vihkimispolitiikka on Hyvinkäällä henkilöitynyt maistraatin päällikköön Pentti Ristikankaaseen. Ristikangas tunnustaa, että maistraatin muut henkikirjoittajat eivät ole ollenkaan samoilla linjoilla hänen kanssaan.

Närää aiheuttanutta asiaa pyöritteli käsissään muun muassa ministeriöiden ja maistraattien edustajista koostunut työryhmä, joka sai loppuraporttinsa valmiiksi jo 2007. Raportti makaa vieläkin oikeusministeriössä.

Aika hoitanee ongelman, sillä Ristikangas on jäämässä pian eläkkeelle

Kuvateksti:
Hyvinkään maistraatti on suosittu vihkipaikka, koska sen henkikirjoittajat vihkivät auliisti myös iltaisin ja viikonloppuisin ja missä päin Suomea hyvänsä.