lauantai 23. toukokuuta 2009

HS: Sinnemäki vaatii siirtolaisille samoja työehtoja kuin muillekin


Helsingin Sanomat/STT:
Sinnemäki vaatii siirtolaisille samoja työehtoja kuin muillekin
23.5.2009

YLE Uutiset:
Sinnemäki: Työntekijöiden oikeudet taattava kaikkialla Euroopassa


Vihreiden puheenjohtaja ja tuleva työministeri Anni Sinnemäki vaatii, että siirtolaisilla on oltava oikeus samaan palkkaan ja samoihin työehtoihin kuin muillakin. Hän korosti lauantaina vihreiden vaalitilaisuudessa Helsingissä kaikkien työntekijöiden oikeuksien takaamista.

Sinnemäen mukaan on kaikkien työntekijöiden etu, että vähemmistöryhmien oikeuksia ei poljeta. Taantuman aikana on tärkeää huolehtia työntekijöiden oikeuksista kaikkialla Euroopassa, hän sanoi.

Sinnemäki korosti myös, että suomen kielen osaaminen on tärkeää maahanmuuttajille.
_______________________

YLE Uutiset:

Vihreiden uusi puheenjohtaja Anni Sinnemäki korosti kaikkien työntekijöiden oikeuksien takaamista Helsingissä lauantaina. Hän painotti myös suomen kielen oppimisen tärkeyttä maahanmuuttajille.

Sinnemäen mukaan yhdenvertaisuus on sosiaalisen Euroopan kulmakiviä taantuman aikana.

- Myös siirtolaisilla pitää olla oikeus samaan palkkaan ja samoihin työehtoihin kuin muilla, vihreiden tuore puheenjohtaja totesi Vihreiden vaalikasvihuoneen avajaisissa Helsingissä.

Sinnemäki korosti, että kielen oppiminen on avainasemassa, jotta maahanmuttajat voivat osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tässä puolestaan työpaikoilla olisi parannettavaa.

- Meidän pitäisi nykyistä paremmin levittää ja jakaa parhaita käytäntöjä siitä, miten kielitaidon parantamista voidaan tukea työpaikoilla, Sinnemäki totesi.

Tilaisuudessa Vihreät ottivat esiin myös yhteisen eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan tarpeen.

Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Johanna Sumuvuoren mukaan EU tarvitsee yhteistä, ihmisoikeuslähtöistä turvapaikkapolitiikkaa, sillä Suomeen tulee turvapaikanhakijoita esimerkiksi Kreikan ja Italian kautta, missä ihmisten oikeutettujakaan turvapaikkahakemuksia ei aina käsitellä.