perjantai 22. toukokuuta 2009

Jukka Relander: Nettinatsit noloina


Kolumni Vihreiden vaalimainoksessa:
Jukka Relander: Nettinatsit noloina

22.5.2009

Miten tunnistaa rasisti näinä poliittisesti korrekteina aikoina? Syytä on ainakin epäillä, jos joku aloittaa lauseensa sanoilla "en ole rasisti, mutta...". Ja sitten vaaditaan tiukempaa rajavalvontaa, viitataan kulttuurieroihin tai ehdotetaan että ensin pitäisi hoitaa kotimaan asiat kuntoon ja saada kaikille suomalaisille työpaikka ennen kuin autetaan muita.

Taitavampiakin yrittäjiä on ilmaantunut. Miksi puhua pahaa somaleista, kun voi syyttää niitä, jotka antavat heidän muuttaa tänne? Kritiikin siirtäminen maahanmuuttajista maahanmuuttopolitiikkaan kätkee alleen sen, että pohjimmiltaan suurin ongelma on kuitenkin tulijoiden ihonväri, kiharat hiukset ja väärä uskonto.

Työperäisen maahanmuuton suosiminen taas tarkoittaa sitä, että maahan kyllä halutaan eurooppalaisia ja amerikkalaisia insinöörejä, mutta ei sisällissodan ahdistamia somaleita. Sekin usein unohtuu, että niin kutsuttu maahanmuuttokritiikki - miksei yksinkertaisesti voitaisi puhua pakolaisvastaisuudesta? - kohdistuu vain niihin, joiden on pakko muuttaa: heihin jotka pakenevat sotaa, kidutusta ja nälkää. Maahanmuuttokritiikki kohdistuu juuri niihin, joiden asema on kaikkein heikoin.

Lukiessa nettinatsien tekstejä "rikastajista" tai "moniosaajista", joilla viitataan virallisen maahanmuuttoliturgian käsityksiin ulkomaalaisista maan ja sen kulttuurin vaurastuttajina, alkaa jo kaivata vanhemman polven kallonmittaajia, jotka sentään puhuivat asioista suoraan.

Suomi on Euroopan etnisesti homogeenisin maa Islannin jälkeen. EU-maiden keskinäisessä vertailussa Suomi on myös tylyimpiä maita afrikkalaisperäisille maahanmuuttajille. Ehkä näiden asioiden välillä vallitsee yhteys. Emme ole ehtineet tottua, emme saaneet harjoitella kylliksi. Nettinatsit tarvitsevat siedätyshoitoa. Ehkä jokaiselle pitäisi osoittaa oma nimikkopakolainen, tehtävänä opetella yhdessä poimimaan mustikoita.

Turhaa hyssyttelyä on syytä välttää. Ongelmien sivuuttaminen johtaa vain siihen, että rasistit saavat vain tarkemman ristikon tähtäimeensä. Maahanmuuttajilla on ongelmia, ja he aiheuttavat ongelmia. Kuten kaikki muutkin ihmisryhmät.

Se tosin yleensä unohtuu, että Somaliasta muuttaneet ovat olleet moninkertaisesti epäonnekkaita. Somalian valtio romahti suunnilleen samaan aikaan kuin Suomen talous. Ensimmäinen merkittävä afrikkalainen ihmisryhmä muutti maahamme juuri kun vastaanottokykymme oli kaikkein heikoin. Somalien korkeat työttömyysluvut johtuvat tästä. Ei 90-luvulla kukaan muukaan saanut töitä, ja silloin työttömiksi jääneet ovat usein edelleenkin huonosti työllistettyjä.

Sekin kyllä oudoksuttaa, että keitä nämä maahanmuuttoa kritisoivat rotumme valiot oikein ovat. Nimeltä tiedetään kolme, neljä. Ehkä nettinatsismi on sittenkin aika noloa. Kun niin harva kehtaa riisua kommandopipoaan nimimerkkinsä yltä. Tai ehkä heitä ei ole enempää kuin nuo muutama, jotka ehtivät kaiket päivät roikkua netissä kertomassa, että somalit eivät käy töissä.

JUKKA RELANDER