Husein Muhammed: Epätasa-arvo on epäsuomalaista 14.3.2011
Perussuomalaisten vaaliohjelman sivulla 41 ehdotetaan:
"Itsenäisesti asuvalle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle maksettavan tuen määrää pitää alentaa, niin että se olisi korkeintaan 50% normaalista toimeentulotuesta."
Helsingin Sanomien kysyessä 5.3.2011 varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala vahvistaa, että puolueen tavoite on muuttaa yhdenvertaisuuslakia: ”Jos on ulkomaalainen ja oleskeluluvalla, se on eri asia kuin kantasuomalainen.”
Saarakkala tarkentaa HS:ssä, että kyse olisi nimenomaan jo oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista, ei turvapaikanhakijoista, joiden turvapaikkahakemus on vielä kesken.
Pyrkimys muuttaa yhdenvertaisuuslainsäädäntöä on pieni yksityiskohta, mutta periaatteellisesti tärkeä.
Nykyinen yhdenvertaisuuslaki soveltaa samoja pelisääntöjä kantasuomalaisiin Suomen kansalaisiin, uussuomalaisiin Suomen kansalaisiin ja oleskeluluvalla asuviin ulkomaalaisiin, kaikilla on kotikuntansa asukkaina sama asema.
Nyt perussuomalaiset haluavat luoda kahdet pelisäännöt, syntyperästä riippuen. Varapuheenjohtaja Saarakkala menee pidemmälle kuin vaaliohjelma, hän erottelee myös kantasuomalaiset Suomen kansalaiset muista kansalaisista ja vaikka se olisikin lipsahdus, ilmaissee, mitä hän todellisuudessa ajattelee. Perussuomalaiset haluavat laillistaa epäyhdenvertaisuuden.
Yhteiskuntaa horjuttaa pahiten, jos uskoa kelvolliseen tulevaisuuteen ei ole. Tulevaisuuden uskon puuttuminen altistaa huonoille ratkaisuille, niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajat. Uskoa luodaan ennen kaikkea mielikuvien kautta. Vastakohta epätasa-arvon laillistamiselle on kertoa, että Suomi on reilu ja tasa-arvoinen maa, jossa ihmiselle annetaan samat mahdollisuudet , syntyperästä riippumatta.
Kaksien pelisääntöjen soveltaminen on myös epäilyttävä poliittinen viesti: On hyväksyttävää järjestää pikkukiusaa tietyille ihmisryhmille. Jos tälle tielle lähdetään, se ei lopu pikkukiusaan, eikä maahanmuuttajiin.
Epäyhdenvertaisuuden laillistaminen on pullon paha henki. Kun sen kerran päästää irti, sitä ei saa takaisin pulloon. Raja on vedettävä nyt.