tiistai 4. kesäkuuta 2013

Länsiväylä: Espoo kokeilee nimetöntä työnhakua

Länsiväylä: Espoo kokeilee nimetöntä työnhakua 4.6.2013
Yle: Espoo kokeilee anonyymiä työnhakua

Espoon kaupungin rekrytointipalvelut kokeilee nimetöntä työnhakua kahdessa työntekijähaussa ensi vuoden kevääseen mennessä.

Kokeilussa selvitetään, millaisia lisäkustannuksia ja työtä anonyymin haun järjestäminen aiheuttaa. Kokeilun jälkeen arvioidaan, voidaanko mallia käyttää laajemminkin.

Anonyymissa työnhakuprosessissa hakemuksista poistetaan hakijan henkilökohtainen tausta: nimi, osoite, ikä, sukupuoli, syntymäpaikka, siviilisääty, perhetiedot, kansalaisuus ja äidinkieli.

Päätös haastatteluun kutsuttavista tehdään vain henkilön osaamiseen liittyvän tiedon pohjalta.

Aloitteen anonyymin työnhaun kokeilemisesta teki Inka Hopsu (vihr) ja 28 muuta valtuutettua.

______________________________

Yle: Espoo kokeilee anonyymiä työnhakua

Espoossa voi hakea ensi syksynä työtä nimettömänä. Anonyymissä rekrytoinnissa valitsija saa ennen työhaastattelua tietoonsa vain hakijan tutkinnon ja ammattiosaamisen.

Anonyymi työnhakukokeilu laajenee Espooseen. Helsinki kokeili anonyymiä työnhakua keväällä nuorisoasiainkeskuksen projektipäällikön viran haussa.

Nimettömänä tapahtuvassa työnhaussa hakemuksista poistetaan esimerkiksi nimi, ikä ja sukupuoli. Anonyymiyden on todettu hyödyttävän muun muassa etnisiä vähemmistöjä.

Ulkomaalaistaustaisten työnhakijoiden osuus on Espoossa kasvanut ja lähenee kaupungin tehtävissä jo kymmenesosaa kaikista hakijoista.

Mitä tahansa tehtävää ei kannata kuitenkaan laittaa nimettömään hakuun.

- Tehtävän tulee olla sellainen, johon voisi potentiaalisesti hakeutua ihmisiä monenlaisista taustoista. Silloin anonyymiyden hyöty olisi korkein, kertoo Espoon kaupungin henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski.

Vielä ei ole tiedossa tarkalleen, millaisia tehtäviä Espoossa voisi hakea anonyymisti. Sarekoski kertoo, että hakua on tarkoitus kokeilla syksyllä kerran ja keväällä toisen kerran.