perjantai 1. heinäkuuta 2016

Satakunnan Kansa: Turvapaikanhakija yritti puukottaa kahta Porissa – syytteet tapon yrityksestä

Satakunnan Kansa: Turvapaikanhakija yritti puukottaa kahta Porissa – syytteet tapon yrityksestä 1.7.2016

Vuonna 1997 syntynyt afgaanimies yritti puukottaa kahta kantasuomalaista miestä Porin 5. osassa aiemmin kesäkuussa. Poliisi ei ole aiemmin kertonut tapauksesta. Nuori mies on turvapaikanhakija.

Isouusikadulla 6. kesäkuuta sattunut välikohtaus tuli julki perjantaiaamuna, kun syyttäjä luki 19-vuotiaalle miehelle syytteet kahdesta tapon yrityksestä. Vaihtoehtoiset syytteet koskevat molemmissa tapauksissa törkeän pahoinpitelyn yritystä.

Syyttäjä vaatii 19-vuotiaalle lähes kahden vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Ulkomaalainen otettiin kiinni päivä välikohtauksen jälkeen, ja hän on ollut siitä lähtien vangittuna.

Väkivallanteot syntyivät samassa tilanteessa, kun afgaanimiehen ja kantasuomalaisten välille tuli riitaa. Syytetty otti esille noin 20 senttimetriä pitkän veitsen ja sillä yritti iskeä toista miestä kolme ja toista kaksi kertaa kohti ylävartaloa ja päätä. Hän myös lateli miehille tappouhkauksia. Miesten onnistui kuitenkin väistää iskut, eikä kukaan loukkaantunut.

Tilanteessa oli mukana myös muita henkilöitä, joita käräjäoikeus kuulee todistajina. Käräjäsalissa selvitetään muun muassa sitä, oliko kyseessä hätävarjelutilanne.