keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Yle: Ulkomaalaiset huijarit pysäyttelevät kuskeja teillä – pyytävät 400 euroa bensarahaksi

Yle: Ulkomaalaiset huijarit pysäyttelevät kuskeja teillä – pyytävät 400 euroa bensarahaksi 13.7.2016

Päijät-Hämeestä on tullut poliisille useita ilmoituksia huijareista, jotka pysäyttävät autoilijoita lainatakseen rahaa. Virkavalta epäilee nopealiikkeisten, hyvin pukeutuneiden varkaiden liikkuvan laajemminkin Etelä-Suomessa.

Hyväuskoiset autoilijat ovat joutuneet huijatuksi Päijät-Hämeessä pysähdyttyään auttamaan ulkomaalaista kuskia.

Rikoskomisario Ville Hahl kertoo hyvin pukeutuneen ulkomaalaisen miehen huijanneen noin 40-vuotiaalta naiselta 400 euroa nelostiellä Heinolan liittymän kohdalla tällä viikolla.

Ulkomaalaisena varakkaana yrittäjänä esiintynyt mies oli kertonut bensan loppuneen autostaan. Nainen oli ottanut miehen kyytiin, ajanut pankkiautomaatille ja lainannut miehelle 400 euroa.

Nainen oli saanut lainan pantiksi kultakoruja, jotka osoittautuivat rihkamaksi. Mies oli luvannut maksaa lainan takaisin, mutta jättänyt tulematta seuraavana päivänä sovittuun tapaamiseen.

Poliisi: miehet kiertävät ympäri Suomea

Hämeen poliisi on saanut useita ilmoituksia tienposkihuijareista Päijät-Hämeestä. Virkavalta arvioi miesten kiertävän ympäri Suomea, sillä he ovat osoittautuneet nopealiikkeisiksi.

– Kun poliisi on mennyt paikalle, siellä ei ole enää ollut ketään. He ovat varmaan vain muutamia minuutteja paikalla, ja katsovat, saisiko jonkun pysäytettyä ja lainaamaan rahaa, kertoo rikoskomisario.

Hahlin mukaan huijarit ovat siististi pukeutuneita, ehkä eteläeurooppalaisia miehiä, jotka kertovat erilaisia sepitettyjä tarinoita:

– Maanteiden varsilla levikkeillä pysäytetään autoja, ja sitten sieltä tulee joku nyyhkytarina, että on lentoliput kadonneet tai bensa loppu. Niihin ei kannata ollenkaan lähteä mukaan, ellei halua varta vasten lahjoittaa rahaa pois, Hahl painottaa.

Poliisi muistuttaa, ettei tienposkeen ole syytä pysähtyä, ellei tilanteessa ole selkeästi kyse onnettomuudesta.