maanantai 31. lokakuuta 2016

Aamulehti: Useita vastaanottokeskuksia suljetaan ensi kevääseen mennessä – Myös majoituspaikkoja vähennetään

Aamulehti: Useita vastaanottokeskuksia suljetaan ensi kevääseen mennessä – Myös majoituspaikkoja vähennetään 31.10.2016

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut vastaanottokeskusten ylläpitäjille uusista sopimusten irtisanomisista. Majoituspaikat vähenevät noin 1 800 paikalla pääosin huhtikuun 2017 loppuun mennessä.

Maahanmuuttoviraston arvion mukaan vastaanottopaikkoja tarvitaan ensi vuonna paljon nykyistä vähemmän. Maahanmuuttoviraston mukaan ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta.

Vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 20 700 majoituspaikkaa. Maahanmuuttoviraston mukaan paikkojen määrä vähenee jo kuluvan syksyn ja tulevan kevään aikana noin 9 000:lla, kun aiemmin keväällä ja syksyllä ilmoitetut irtisanomiset tulevat voimaan.

Lopetettavien vastaanottokeskusten asukkaista suurin osa saa päätöksen turvapaikkahakemuksiinsa vuoden 2016 aikana. Perheet, joissa on kouluikäisiä lapsia ja turvapaikka- tai valitusprosessi on vielä kesken, pyritään siirtämään jo vuoden vaihteessa toiseen keskukseen.

Lisäksi Korsnäsin vastaanottokeskuksesta järjestetään kesäkuun loppuun 2017 asti enintään 50 paikkaa perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia, jotta lapset voivat suorittaa ruotsinkielen opintonsa loppuun. Korsnäsin asukkaat ovat kirjoilla Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksessa.