tiistai 4. lokakuuta 2016

Aamulehti: Varastetuksi epäiltyä tavaraa autot täynnä ja maahan haudattuna – Tämä kaikki löytyi romanileiristä

Aamulehti: Varastetuksi epäiltyä tavaraa autot täynnä ja maahan haudattuna – Tämä kaikki löytyi romanileiristä 4.10.2016

Tampereen pääpoliisiaseman ajoneuvohalli pursuaa tavaraa, jolle pitäisi löytyä omistaja. Poliisin tutkijat nostelevat Sulkavuoren romanileiristä takavarikoitua tavaraa muovisäkeistä yksi kerrallaan ja kirjaavat sen ylös.

Poliisit ovat vetäneet käteensä kumihanskat ja asettaneet kasvoilleen hengityssuojaimet, jotta tavaroihin ei tarttuisi hengitysilman kautta DNA:ta. Poliisi aikoo ottaa tavaroista sipaisunäytteitä ja lähettää näytteet rikoslaboratorion analysoitaviksi, jotta tavarat pystyttäisiin yhdistämään tiettyihin epäiltyihin.

Toistaiseksi poliisi on kirjannut Sulkavuoren maanantaisen romanileirin tyhjennysoperaation seurauksena rikosnimikkeeksi törkeän kätkemisrikoksen. Epäiltynä on 13 ulkomaan kansalaista.

Poliisin näyttö ei riitä osoittamaan, että kiinni otetut olisivat varastaneet tavaran itse. Epäiltyjen kuulustelut ovat parhaillaan käynnissä.

Työ vasta alussa

Poliisilaitoksella työ on kuitenkin vasta alussa, sillä inventoitua varastetuksi epäiltyä tavaraa on vasta runsas kolme häkkikärryllistä. Tavarat löytyivät romanileirin liepeiltä suuren roskakasan viereen maahan kätkettynä. Kun tämä tavaramäärä on saatu kirjattua, siirrytään kolmeen pakettiautoon.

Niissä on tavaraa paikoin lattiasta kattoon.

Osa tunnistettu varastetuksi

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan laitoksen rikosanalyytikot onnistuivat jo eilen tunnistamaan suoralta kädeltä muutamia tavaroita. Ne liittyvät omaisuusrikoksiin, joiden yhteen laskettu kadonneen tavaran arvo on Kinnusen mukaan kymmeniätuhansia euroja.

Poliisi pyytää, että ihmiset eivät ota yhteyttä poliisiin ja kysele, onko takavarikoidun tavaran joukossa heidän omaisuuttaan. Poliisi järjestää todennäköisesti myöhemmin katselmuksen, jossa voi tulla katsomaan, onko joukossa omaa tavaraa.

Romanileiri

Poliisi otti maanantaina 3. lokakuuta kiinni 13 ulkomaista romania Tampereen Sulkavuoresta. Parisenkymmentä romania oli pitänyt leiriä pelastuslaitoksen käytöstä poistetulla harjoitusalueella Särkijärventien läheisyydessä.

Maanantaiaamuna noin 30 poliisia meni leiriin ja alkoi tutkia aluetta. Poliisi tyhjensi leirin, tutki alueen ja selvitti, onko alueelle kätkettynä varastettua tavaraa.