lauantai 19. tammikuuta 2013

HS: Taas lipsahti Soinin joukoista

Helsingin Sanomat, pääkirjoitus: Taas lipsahti Soinin joukoista 19.1.2013

Perussuomalaisten jäsen on taas päässyt kyseenalaiseen julkisuuteen harkitsemattomien kirjoitustensa vuoksi. Tällä kertaa asialla oli Kai Haavisto. Hän ehdotti Uuden Suomen blogissaan, että raiskaukseen syyllistyvien pakolaisryhmien seksuaaliviettiä pitäisi hillitä lääkehoidolla.

Haavisto on perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsen ja Uudenmaan piirin hallituksen jäsen – ei siis enää aivan rivijäsen tai kuuden äänen varavaltuutettu.

Uusi Suomi poisti pikaisesti kirjoituksen sivuiltaan sääntöjen vastaisena.

Sekä puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen että puoluesihteeri Ossi Sandvik luonnollisesti sanoutuivat irti Haaviston kirjoituksesta.

Putkonen on antanut perussuomalaisten jäsenille tapakasvatusta varsin suorasanaisesti. Kasvatuksen tuloksissa on vielä toivomisen varaa.

Tuntuu, että puoluetoimisto joutuu vahtimaan joitakin puolueen jäseniä kuin kurittomia lapsia. Joka paikkaan puoluejohdon valvova silmä ei ehdi.

Perussuomalaiset ovat ihmetelleet, miksi heistä uutisoidaan vain kaikki kömmähdykset eikä poliittisia aloitteita. Heille voi vastata, että jos muissa puolueissa olisi yhtä paljon yhtä värikkäitä henkilöitä, kyllä hekin pääsisivät otsikoihin.