lauantai 5. syyskuuta 2015

Yle: Sipilä: Annan kotini turvapaikanhakijalle

Yle: Sipilä: Annan kotini turvapaikanhakijalle 5.9.2015

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hän on valmis antamaan vähällä käytöllä olevan kotinsa turvapaikanhakijoille. Oulun seudulla majoituspaikat ovat vähissä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille.

Hän matkustaa tänään vaikean turvapaikkakysymyksen kanssa painivaan Ouluun ja keskustelee vähällä käytöllä olevan Kempeleen kotinsa luovuttamisesta turvapaikanhakijoiden sijoitukseen.

Pääministerin kotikunnassa Kempeleessä on etsitty tuloksetta lähinnä irakilaisille turvapaikanhakijoille tiloja. Sipilän perheessä mietittiin, miten tilanteessa voisi auttaa ja heillä oli tiedossa, että Kempeleen koti vapautuu vuodenvaihteessa.

Sipilän perhe asuu Sipoossa ja heillä on valtion virka-asunto Helsingissä Kesärannassa.

Pääministeri vetoaa myös seurakuntiin ja vapaaehtoisjärjestöihin, jotta turvapaikanhakijoille löytyy uusia sijoituspaikkoja.

Hän on huolestuneena seurannut keskustelua Euroopan unionissa turvapaikanhakijoiden taakanjaosta. Kyse on hänen mukaansa solidaarisuuden puutteesta, joka on tässä tilanteessa hänelle vierasta.

– Toivottavasti tästä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa, pääministeri Sipilä jatkaa Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Hän haluaa omalla toimellaan osoittaa vastuunkantoa ja sitä, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Pääministeri Sipilä ei halua nähdä vastaanottokeskusten lippusalkoihin vedettyjä hakaristilippuja.

– Vetoan, että nyt tarvitaan välittämistä.