torstai 10. syyskuuta 2015

Yle: Valtatie 8:lle ilmestyi maahanmuuton ja islamin vastaisia banderolleja

Yle: Valtatie 8:lle ilmestyi maahanmuuton ja islamin vastaisia banderolleja 10.9.2015
Yle: Provosoiville banderolleille äkkilähtö: "Tällaisia lakanoita ei tienvarteen"

Valtatie 8:n varteen on keskiviikon ja torstain välisenä yönä pysytetty maahanmuuton vastaisia banderolleja. Poliisi ei vielä osaa sanoa, miten lakanoiden kanssa menetellään.

Satakuntaan Porin pohjoispuolelle valtatie 8:n varteen on ilmaantunut maahanmuuton vastaisia banderolleja. Toiseen kankaaseen on kirjoitettu "Islam tuhoaa Suomen" ja toiseen "Turvaa lastesi tulevaisuus. Sano ei maahanmuutolle".

Poliisi ei osannut vielä torstaiaamuna sanoa, miten banderollien kanssa menetellään.

Poliisin mukaan banderollin pystyttämiseen vaaditaan aina maanomistajan lupa ja myös tiehallinnolla on sanottavansa asiaan. VT8:n varteen pystytettyjen lakanoiden teksti on poliisin mukaan yksi mielipide monien joukossa ja niissä voisi yhtä hyvin lukea vaikka "Äitiysraha on liian pieni".

Tampereella syntyi loppukesällä kohu uusnatsien kaupungin maille pysyttämästä banderollista. Lopulta poliisi tuhosi sen löytötavaralain perusteella. Poliisi vetosi siihen, että myös maanomistaja eli Tampereen kaupunki halusi päästä kankaasta eroon. Tuhoamista ei perusteltu banderollin mahdollisesti asiattomalla sisällöllä.

_________________________

Yle: Provosoiville banderolleille äkkilähtö: "Tällaisia lakanoita ei tienvarteen"

Valtatie 8:n varteen Porin pohjoispuolelle ilmestyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä maahanmuuton vastaisia banderolleja. Lakanat poistetaan tien varresta.

Porin pohjoispuolelle valtatie kahdeksan varteen ilmestyneet maahanmuuton ja islamin vastaiset lakanat poistetaan pikavauhtia.

Apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola kertoo, että lakanat on päätetty poistaa. Tienpitäjä eli ely-keskus on luvannut hakea lakanat pois.

Toiseen kankaaseen oli kirjoitettu "Islam tuhoaa Suomen" ja toiseen "Turvaa lastesi tulevaisuus. Sano ei maahanmuutolle".

"Häiriötä liikenteelle"

Banderollin tekstit sinänsä eivät Vuolan mukaan riko lakia.

– Vuorossa oleva yleisjohtaja sopi, että liikenteelle vaaralliset plakaatit poistetaan ja niitä ollaan käsittääkseni jo poistamassa, jos ei ole jo poistettu. Ilmeisesti tekstit eivät ole suoranaisesti rikoslain vastaista kiihottamista, mutta sopimattomia ne saattavat olla, Vuola sanoo.

Tampereella selvitettiin loppukesästä samanlaista tapausta, kun uusnatsit pystyttivät kaupungin maille pysyttämästä banderollista. Myös Lounais-Suomen poliisin alueella on ollut joitakin vastaavanlaisia tapauksia.

– Missään tapauksessa tällaisia lakanoita ei saa liimailla tien varteen. Se on kiellettyä, koska lakanat saattavat haitata liikennettä, apulaispoliisipäällikkö Vuola sanoo.