lauantai 24. syyskuuta 2011

Demari: Päivi Lipponen ja Matti Putkonen mittelivät hillitysti - Työperäinen maahanmuutto "ok"

Demari: Päivi Lipponen ja Matti Putkonen mittelivät hillitysti - Työperäinen maahanmuutto "ok" 24.9.2011

Pariväittely työstä ja oikeudenmukaisuudesta ei kiihtynyt rajuksi kansanedustaja Päivi Lipposen (sd.) ja demareista perussuomalaisiin loikanneen Matti Putkosen välillä.

Kaksikko esitteli näkemyksiään Helsingin Sosialidemokraattien tulevaisuusfoorumissa lauantaina.

Erimielisyyttä oli ilmassa, kun Putkonen väitti, että maahanmuuton ja harmaan talouden kesken on nähtävissä selvä yhteys. Lipponen muistutti, että ilman osaavia maahanmuuttajia Helsingin palvelut eivät pyörisi nytkään, saati sitten tulevaisuudessa.

– Meidän pitäisi päin vastoin houkutella Suomeen yhä enemmän nuoria ja koulutettuja ihmisiä, jotka haluavat asua täällä ja maksaa veronsa tänne.

Putkonen joutui myöntämään, että työperäinen maahanmuutto on "ok".

Putkonen puolusti vahvasti suomalaisen teollisuuden pysymistä Suomessa. Lipponen huomautti, että perussuomalaisille ei vielä ole valjennut, mitä teollisuutta globaalissa maailmassa kannattaa harjoittaa.

– Nyt vaaditaan panostuksia tutkimukseen, tuotekehitykseen ja koulutukseen, että teollisuutemme voi kehittää myös uudenlaista tuotantoa. Näin me pärjäämme.

Putkosen mielestä sijoittajien riski tulla Suomeen on kasvanut.

– Jos sosialidemokraatit haluavat toimia työn puolesta, vetäkää ilmastolaille ruksit päälle.

Hän kritisoi sitä, miksi teollisuudelle pistetään lisärasitteita ja Suomi tulkitsee EU-säännöksiä liian tiukasti.

Lipponen muistutti, että juuri tämän takia Suomen kannattaa olla mukana yhteisissä pöydissä neuvottelemassa ja tuomassa näkemyksensä muidenkin tietoon.

– Siiheen työhön toivomme perussuomalaisiakin mukaan.

Päivi Lipposen mielestä taloudellisesti epävarmoina aikoina tärkeintä on pitää kansakunta yhtenäisenä ja koota voimat - solidaarisuutta unohtamatta.