keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Kansanedustajan "nekru"-kommentti loksautti leuat

Ilta-Sanomat/STT: Kansanedustajan "nekru"-kommentti loksautti leuat 21.9.2011

Perussuomalaisten kansanedustajan kirjoitus toimittajista ällistyttää puolueen ryhmyriä Pirkko Ruohonen-Lerneriä.
–Uskoisin, että ehkä hän ei ole ihan tosissaan kirjoittanut. Ehkä se on pakinatyyliä, Ruohonen-Lerner epäili keskiviikkona.

Pakinointi ei aivan heti tule mieleen, kun lukee James Hirvisaaren analyysiä "vallan väärinkäytöstä" Uuden Suomen blogissaan.

–Demokraattisesti vaaleilla valituilla kansanedustajilla on vastassaan röyhkeä, ylimielinen ja valehteleva roskajoukko. Heitä ei ole vaaleissa valittu. He eivät kunnioita ketään – sen tähden en itsekään arvosta heitä pennin vertaa, Hirvisaari kirjoittaa.

Hirvisaari näkee eduskunnan käytävillä "verenhimoisia hyeenoja". Timo Soinia ahdistelee "koulukiusaajien arvoton lauma".

–Eurooppa on hirveän talouskriisin partaalla, mutta toimittajia kiinnostaa paljon enemmän, kuinka savolaisukko julkeaa puhua neekeriukoista, Hirvisaari kommentoi median toimintaa.

"Jos persu, niin myös jutku"

Hirvisaari on tuohtunut "persu"-lyhenteen käyttämisestä. Sillä halutaan hänen mielestään tieten tahtoen loukata ja halveksia.

–Jos joku kirjoittaa "persuista", kirjoittakoon sitten myös "jutkuista" ja "nekruista".

Pirkko Ruohonen-Lerner kauhistelee tällaista rinnastusta.

–Eivät ne ole missään tapauksessa samantasoisia sanoja. Jutku ja nekru ovat tosi törkeitä ja halventavia ilmaisuja, hän sanoi.

"Monikulttuurisuuden aivopesua"

Keskiviikon Etelä-Suomen Sanomissa Hirvisaari oli valmis lopettamaan Yleisradion "muinaisjäänteenä".

–Niin kauan kuin Ylen säännöissä lukee, että yhtiön tehtävä on edistää monikulttuurisuutta eli aivopestä Suomen kansalaisia, en haluaisi antaa yhtiölle minkäänlaista tukea valtion rahoista, Hirvisaari oli vastannut sähköpostilla lehden kyselyyn Ylen toiminnan rahoittamisesta.

Ruohonen-Lerner kertoi, ettei hän ole kuullut samanlaisia mielipiteitä mediasta ja toimittajista muilta puolueen kansanedustajilta.