maanantai 26. syyskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Halla-aho tylyttää Kiviniemeä: "Puoluejohtaja, joka kuoppasi keskustan"

Ilta-Sanomat/STT: Halla-aho tylyttää Kiviniemeä: "Puoluejohtaja, joka kuoppasi keskustan" 26.9.2011
Ilta-Sanomat/STT: Halla-aho: Perussuomalaisissa ei ole kahtiajakoa

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho vastaa kitkerästi keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen kritiikkiin.

Kiviniemi arvioi viikko sitten maanantaina, että yhteistyö perussuomalaisten kanssa on vaikeaa "halla-aholaisen" siiven vuoksi.

Halla-ahon mukaan yhteistyöstä keskustan kanssa tulee varmasti vaikeaa. Hänestä syynä on kuitenkin keskustan oma hätä tulevaisuudestaan ja lähestyvistä kunnallisvaaleista.

– Kiviniemi henkilökohtaisesti ymmärtää jäävänsä historiaan puoluejohtajana, joka kuoppasi keskustan. Tästä kumpuaa perussuomalaisiin kohdistuva katkeruus ja viha, Halla-aho katsoo.

Kiviniemi kertoi näkemyksistään Halla-ahon kohutun Kreikka-kommentin jälkeen. Ex-pääministeri sanoi halla-aholaisten pelaavan vaarallista peliä demokratian perusperiaatteiden kanssa.

Halla-aho ei kuitenkaan koe, että häneen suhtauduttaisiin eduskunnassa yleisesti huonosti. Esimerkiksi median väitteet hallintovaliokunnan matkaa boikotoineista demariedustajista olivat hänen mukaansa tuulesta temmattuja.

– Demarit itse ovat kiistäneet boikotin, eikä sellaisesta ole muutakaan näyttöä. Hallintovaliokunnassa on mielestäni vallinnut asiallinen ilmapiiri eikä eduskunnassa laajemminkaan ole kuin kourallinen kiukuttelijoita, hän sanoo.

Halla-aho vastasi STT:n kysymyksiin sähköpostitse. Hän kieltäytyi puhelinhaastattelusta vetoamalla aiempiin huonoihin kokemuksiinsa suullisista haastatteluista.


_______________________________________

Ilta-Sanomat/STT: Halla-aho: Perussuomalaisissa ei ole kahtiajakoa

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen jakautuminen kahtia on median luomaa propagandaa, johon toimittajat ovat alkaneet jo itsekin uskoa.

- Ryhmän henki on hyvä, eikä mitään "soinilaista" tai "halla-aholaista" fraktiota ole. Mielipide- ja painotuseroja ryhmän sisällä toki on, aivan kuten kaikissa muissakin ryhmissä, hän sanoo.

Timo Soinin presidenttiehdokkuutta Halla-aho pitää hyvänä tilaisuutena tuoda keskusteluun eurokriittistä näkemystä.

- Suomen suhde Euroopan unioniin ja eurointegraatioon nousee varmasti puheenaiheeksi presidentinvaalikampanjassa, hän uskoo.

"Erottaminen ei ole vaikuttanut käytännön työhön"

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erottaminen ei ole vaikuttanut hänen käytännön työhönsä mitenkään.

Halla-aho erotettiin tämän kuun puolivälissä kahdeksi viikoksi, joten määräaika päättyy loppuviikosta. Käytännössä hän on saattanut jatkaa töitään entiseen malliin esimerkiksi hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Syynä erottamiseen oli Facebookissa esitetty kommentti, jonka mukaan Kreikan mellakoiden tyynnyttämiseen tarvittaisiin sotilasjuntta.

Halla-ahon mukaan hänen tarkoituksenaan oli sanoa, että demokratiassa on vaikea tehdä kansan vastustamia välttämättömiä päätöksiä. Demokratian vastustajaksi hän ei tunnustaudu.

- Kuten Churchill totesi, demokratia on kaikista kelvottomista järjestelmistä paras, hän sanoo.

Halla-aho vastasi STT:n kysymyksiin sähköpostitse. Hän kieltäytyi puhelinhaastattelusta vetoamalla aiempiin huonoihin kokemuksiinsa suullisista haastatteluista.