tiistai 20. syyskuuta 2011

Aamulehti: Ylänurkka: Hallintovaliokunta, boikottia pystyyn!

Aamulehti: Ylänurkka: Hallintovaliokunta, boikottia pystyyn! 20.9.2011

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on yksi kansanedustaja, joka pyörittää julkista keskustelua laskelmoidun röyhkeästi ja melkoisella menestyksellä – omaksi hyödykseen.

Hänen nimeään ei mediassa pitäisi enää turhaan lausua, joten kutsuttakoon häntä tässä kirjoituksessa tohtori X:ksi.

Niin kovaksi tämän tohtori X:n huomioarvo on paisunut, että itse Paavo Lipponenkin virittelee presidentinvaalitaisteluaan hyökkäämällä ensi töikseen tätä puolivillaisella oikeistopopulismilla ympäristöä saastuttavaa debatööriä vastaan.

Vanha valtiomies ei tahdo uskoa, että Suomen eduskunnan johtopaikoilla on kansanedustajia, jotka avoimesti halveksivat demokratiaa ja pääsevät siitä kuin koira veräjästä.

Medianäkyvyys oli taattu, kun perussuomalaisten puheenjohtaja ryöpytyksen kuultuaan pomppasi pöydälle ja torjui kovaäänisesti demarijärkäleen syytökset.

”Kohu-uutinen” ylitti uutiskynnyksen tiedotusvälineissä laidasta laitaan. Tohtori X:n mediasaldo vain kasvoi, vaikka tuoreimmat sotilasjuntta-puheet oli jo perusteellisesti julkisuudessa ruodittu ja eduskuntaryhmä passittanut ”kohutohtorinsa” parin viikon jäähylle.

Eduskunnalla on nyt kaksi vaihtoehtoa. Joko se antaa tohtori X:n pyörittää myllyä tai sitten kansanedustajat tekevät sen, mitä kansanedustajien tällaisessa tilanteessa kuuluu tehdä: pyrkivät rajoittamaan demokratiaa ja ihmisten tasa-arvoa halveksivan edustajan poliittisia toimintaedellytyksiä.

Näin etäältä – ja näin jälkikäteen – on vähän vaikea tajuta, mitä muiden eduskuntaryhmien päässä liikkui kun ne mukisematta antoivat valiokuntien turvallisuuspoliittisen värisuoran perussuomalaisten käsiin.

Tohtori X on portinvartijana maan sisäistä turvallisuutta ja ulkomaalaispolitiikkaa käsittelevässä hallintovaliokunnassa. Hänen hengenheimolaisensa, natsikorttia isossa salissa väläyttänyt ”tohtori Y” johtaa puolustusvaliokuntaa ja ulkoasiainvaliokunnassa pöydän päässä istuu puolueen puheenjohtaja.

Valiokuntajohtajien paikkajakoa ei niin vain voi mennä muuttamaan. Se edellyttäisi, että eduskunta erottaisi koko valiokunnan ja valitsisi uudet jäsenet.

Kun tohtori X Norjan ulkomaalaisvihaa tihkuvien joukkomurhien jälkeen totesi, että ”monikulttuurisuus on hanurista”, sdp:n Mikael Jungner oli jo valmis potkaisemaan hänet valiokunnan puheenjohtajan paikalta pois. Ehdotus ei ottanut tulta, ja tohtori X:n huomioarvo on vain kasvanut.

Hallintovaliokunnan olisi nyt otettava aloite käsiinsä ja boikotoitava valiokunnan kokouksia. Eiköhän se panisi liikettä puhemiesneuvostoon, kun lausunnot jäisivät kirjoittamatta ja valiokunnan tontille kuuluva lainsäädäntötyö halvaantuisi.

Valiokunnasta ainakin vihreiden Osmo Soininvaaralla ja sdp:n Maarit Feldt-Rannalla luulisi olevan kanttia masinoida väkivallaton boikotti sysätäkseen ”panssarit kaduille” -tohtorin puheenjohtajan paikalta.

Riitta Järventie