maanantai 26. syyskuuta 2011

Aamulehti: Perussuomalaisia suututtaneessa kyselyssä uusi käänne: Tutkimuslaitos irtisanoutuu kerrotusta

Aamulehti: Perussuomalaisia suututtaneessa kyselyssä uusi käänne: Tutkimuslaitos irtisanoutuu kerrotusta 26.9.2011
Ylen Ykkösaamu (audio, 7:00-25:00)

Sisäministeriön selvitys perussuomalaisten jäsenien ja kannattajien väkivaltamielipiteistä hermostuttaa perussuomalaisia. Tiedotusvälineissä on on kerrottu, että julkaisemattomassa tutkimuksen mukaan osa perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan.

Väitteet perussuomalaisten väkivaltaisuudesta tulivat julkisuuteen sisäministeriön seminaarissa, joka käsitteli väkivaltaisuutta ja radikalisoitumista.

Myös tutkimuksen tehnyt brittiläinen tutkimuslaitos Demos on reagoinut julkaistuihin tutkimustuloksiin. Demoksen mukaan tilaisuudessa on kerrottu epätarkkoja tuloksia julkaisemattomasta tutkimuksesta.

Demoksen mukaan sillä ei ole tuloksia, jotka yhdistäisivät perussuomalaiset väkivallan suosijoiksi.

Matti Putkonen, joka on perussuomalaisten työntekijä, sanoo, että kyselyä ei ole voitu tehdä ilman puolueen lupaa. Hän sanoi Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa, että laillisin konstein ei ole voitu saada puolueen jäsenluetteloa käyttöön.

Putkonen on tehnyt asiasta kyselyn sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljaselle, sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikölle Tarja Mankkiselle ja sisäministeri Päivi Räsäselle.

– Tein neljä kysymystä. Heillä on aikaa vastata keskiviikkoon asti, sanoi Putkonen.

Hän toteaa, että, jos vastausta ei kuulu, niin voi kysyä, että voiko Viljanen jatkaa nykyisesssä tehtävässään.

Putkosen mukaan sisäministeriöstä puolueelle ei ole annettu tilaisuuden ohjelmaa tai osallistujalistaa. Perusteena on se, että ministeriön mukaan kyseessä on sisäinen asiantuntijatilaisuus.

Putkonen myös pyysi radiolähetyksessä apua medialta, jotta perussuomalaisetkin saisivat tietää, mitä selvityksessä on kerrottu. Se esiteltiin viime viikolla ministeriön seminaarissa, mutta vain seminaariin osallistujille.

_____________________________________

Uusi Suomi: Riita suorassa lähetyksessä: ”Jos ei rupea tulemaan vastauksia…”

Perussuomalaisissa on hermostuttu sisäministeriön viime viikolla esille tuomaan selvitykseen, jonka mukaan "osa perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan". Julkaisemattomasta tutkimuksesta uutisoitiin laajalti tiedotusvälineissä.

PS:n leivissä toimiva työmies Matti Putkonen ilmaisi suuttumuksensa tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa. Hänen mukaansa tutkimukseen ei ole voitu kysellä perussuomalaisten jäseniltä ilman puolueen lupaa. Nyt puolue on pannut menemään tiedustelun sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljaselle, sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikölle Tarja Mankkiselle ja sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.).

Perussuomalaiset haluavat kysymyksiinsä vastauksen keskiviikkoon mennessä.

- Jos ei sieltä rupea tulemaan vastauksia ja selvityksiä tarkemmin, voiko enää kansliapäällikkö Viljanen ihan oikeasti toimia nykyisessä puuhassaan, Putkonen puhisi.

Ritva Viljanen on demaritaustainen virkanainen.

Tunnelma Ylen radiostudiossa oli tänä aamuna muutenkin sanalla sanoen kireä. Etenkin demareista perussuomalaisiin loikanneen Putkosen ja Demarin päätoimittajan Juha Peltosen suhtautuminen toisiinsa oli pilkallinen.

Peltonen nimitti Putkosta "palkatuksi imagokonsultiksi", joka tarvitaan paikalle selittämään aina, kun puheenjohtaja Timo Soinilla on muita kiireitä. Putkonen puolestaan haukkui Peltosen johtaman puoluelehden, joka "kirjoittelee alatyyliin perussuomalaisista".

______________________________________

Lehdistötiedote, Demos UK: Demos statement on Finns party inaccurate coverage

The British think tank Demos seeks to clarify inaccurate reports of 'an unpublished study' by a British think tank, which allegedly links the Finns party to violence.

This is an entirely inaccurate description of work currently being undertaken by Demos and the findings of the work, and is not based on the report which has yet to be published or circulated. Demos has not and does not possess research that links the Finns party to violence.

Demos understands that the source of the stories came from a private briefing during which no link between the Finns party and violence was made. Allegations about the research findings had not been verified or checked with Demos.

Demos would also like to highlight that the British-based think tank has no formal relationship with Demos Helsinki and this research is not part of Demos Helsinki’s work.

Demos is currently carrying out research into online populism in Europe, the results of which will be published later this year.