tiistai 19. maaliskuuta 2013

Itä-Savo: Romanikerjäläisen kerrotaan käyneen käsiksi vanhukseen

Itä-Savo: Romanikerjäläisen kerrotaan käyneen käsiksi vanhukseen 19.3.2013

Romanikerjäläisten toiminta on voinut muuttua aiempaa aggressiivisemmaksi. Länsi-Savon lukijan mukaan kerjäläisnainen kävi käsiksi vanhukseen Mikkelissä kauppakeskus Stellassa.

Silminnäkijän mukaan kaksi romaninaista istui Stellan penkille. Kohta toinen heistä alkoi hipelöidä vanhempaa miestä reisistä ja pyytää rahaa. Paikalla ollut toinen mies huomautti, ettei se ole sopivaa.

Nainen eteni kielloista huolimatta miehen haaroihin ja ojenteli pahvikuppiaan. Silminnäkijän mukaan vanhus antoi rahaa. Naiset poistuivat englanniksi kiroten ja rivouksia heitellen.

Etelä-Savon poliisin ylikomisarion Petri Isokuortin mukaan kaupustelijat ovat yleensä käyttäytyneet aggressiivisesti. Jos myös kerjäläiset alkavat käyttäytyä näin, on se Mikkelissä uutta.

Se on myös kiellettyä. Kerjääminen itsessään ei ole laitonta, mutta ohikulkijoiden häiritseminen, tiellä oleminen ja kauppakeskusten ulko-ovien lähellä kerjääminen on.

Kauppakeskusten sisällä olevista kerjäläisistä on ilmoitettava vartijoille tai lähimpään liikkeeseen.

Poliisi suosittelee, ettei kerjäläisille anneta rahaa, eikä kaupustelijoilta osteta mitään. Näin siksi, että rahat eivät mene heille itselleen vaan toiminnan organisoivalle taholle.