maanantai 1. heinäkuuta 2013

Yle: Hallinto-oikeus hylkäsi rasismista yliopistoa syyttäneen valituksen

Yle: Hallinto-oikeus hylkäsi rasismista yliopistoa syyttäneen valituksen 1.7.2013
Yle: Opiskelija syyttää yliopistoa rasismista 31.10.2012

Opiskelija syytti Tampereen yliopistoa muun muassa opintojensa tahallisesta viivyttämisestä. Hallinto-oikeuden mukaan opintojen julistaminen vanhentuneiksi ei ollut lainvastaista, syrjintäväitteisiin oikeus ei ottanut kantaa.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Tampereen yliopistossa lääketiedettä opiskelevan ulkomaalaistaustaisen opiskelijan valituksen.

Ylen Silminnäkijässäkin tarinansa kertonut Emmanuel Eneh aloitti lääketieteen opiskelut Tampereen yliopistossa 1989. Hänen opintonsa ehtivät kuitenkin vanhentua hänelle aiemmin tutkinnon suorittamista varten myönnetyistä lisäajoista huolimatta.

Yliopiston lääketieteen yksikön johtaja myönsi Enehille oikeuden aloittaa opintonsa lääketieteen koulutusohjelman ensimmäiseltä vuosikurssilta syksyllä 2011, samalla kun hänen aiemmat opintonsa vanhentuivat.

Emmanuel Eneh valitti opintojen vanhentumisesta ja opinto-oikeuden myöntämisestä. Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, koska Enehin opiskelut eivät olleet sujuneet edellytetyllä tavalla. Opintojen julistaminen vanhentuneiksi ei ollut lainvastaista opiskelijan esittämillä perusteilla.

Valituksessa myös arvosteltiin yliopiston opettajien ja muun henkilöstön käyttäytymistä, mutta näihin väittämiin hallinto-oikeus ei ottanut kantaa, koska ne eivät kuulu sen toimivaltaan.

Eneh esitti myös suullisen käsittelyn järjestämistä opiskelustaan ja siihen liittyvästä syrjinnästä. Hallinto-oikeus hylkäsi myös vaatimuksen suullisesta käsittelystä.

Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mistä on kyse?
- Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt ulkomaalaistaustaisen opiskelijan valituksen
- Valitus liittyi opiskeluoikeuteen ja opintojen vanhenemiseen yliopiston lääketieteellisessä yksikössä
- Opiskelijan väittämään syrjintään hallinto-oikeus ei ottanut kantaa