keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Vantaan Sanomat: A.-P. Pietilä: Oletko vapaamielinen vai vastenmielinen?

Vantaan Sanomat: A.-P. Pietilä: Oletko vapaamielinen vai vastenmielinen? 26.5.2010

Hyväksymällä katukerjäläiset, homoavioliitot, naispapit, rajattomat hedelmöityshoidot ja elintasopakolaisten vapaan maahanmuuton osoitat olevasi suvaitsevainen.

Jos olet kriittinen tai vastustat jotakin edellä mainituista, leimaudut arvokonservatiiviksi, rasistiksi, vanhanaikaiseksi, kiihottajaksi, sovinistiksi, itsekkääksi, ajattelemattomaksi ja suoraan sanoen typeräksi tyypiksi, joka pitäisi sulkea laitokseen tai ainakin vaientaa vapaamielisyyden nimissä.

Vain vapaamielisillä on oikeus vastustaa, koska he puolustavat vapautta. Siksi vapaamieliset vastustavat muun muassa ydinvoimaa, kuluttamista, ostoskeskusten rakentamista, lihansyöntiä, tuloerojen kasvua, metsästystä, turkistarhausta, yksityisautoilua ja väärinajattelevien sananvapautta. Joten työperätöntä maahanmuuttoa vastustava lihaa syövä heteromies ei ole vapaamielinen vaan vastenmielinen.

Juutalaiset vastustavat sianlihan syöntiä. Talebanit vastustavat tyttöjen kouluttamista. Lestadiolaiset vastustavat ehkäisyä. Absolutistit eivät koske viinaan. Niin kauan kuin vastustaminen ei vaikuta muihin, vastustaminen on vapautta. Jos Luther-säätiön papit syrjivät naispappeja, muslimit ympärileikkaavat eli silpovat tyttölapsia, eläinaktivistit polttavat turkistarhoja tai etniset ryhmät vaativat uskonnollisin perustein erikoiskohtelua poikalapsille päiväkodeissa, loukataan kanssaihmisten vapautta.

Kymmenen vuotta sitten poliisi varoitti järjestäytyneistä moottoripyöräjengeistä. Vapaamielisten mielestä poliisi ylireagoi, koska kyseessä olivat harmittomat poikakerhot. Tänään Suomessa on kymmeniä rikollisia moottoripyöräjengejä, jotka perivät väkivaltaisesti velkoja ja tekevät ryöstöjä. Eurooppalaiset poliisit varoittavat Suomea kerjäläisten ja laittoman maahantulon mukana seuraavasta rikollisuudesta ja ihmiskaupasta. Varoituksille naureskellaan vapautuneesti. Odotammeko vapaasti kymmenen vuotta ja katsomme, mihin ylimitoitettu vapaamielisyys johtaa?