maanantai 24. toukokuuta 2010

YLE: Kemin vastaanottokeskus pienenee jo kesäksi

YLE Perämeri: Kemin vastaanottokeskus pienenee jo kesäksi 24.5.2010

SPR on aloittanut Kemin ja Rovaniemen vastaanottokeskusten pienentämisen. Kumpaankaan keskukseen ei ole toukokuussa otettu enää uusia turvapaikanhakijoita.

Kesäkuun alussa Kemistä ja Rovaniemeltä poistuu molemmista 50 paikkaa. Loput 100 paikkaa Kemistä vähennetään heinä- ja elokuussa.

SPR on jo irtisanonut osan vastaanottokeskusten asunnoista.

- Kemissä käytössä on ollut noin 70 huoneistoa, joista noin 15:stä luovutaan, kertoo vastaanottokeskusten johtaja Ari Haaranen.

Jäljelle jäävien turvapaikanhakijoiden kannalta tämä tietää hieman ahtaampaa asumista.

Henkilökunnankin kohtalo vielä epäselvä

Tällä hetkellä Kemissä turvapaikanhakijoita on alle 250. Elokuun jälkeen paikkoja on 150:lle turvapaikanhakijalle. Haaranen ei vielä tiedä, minne osa Kemissä olevista turvapaikanhakijoista sijoitetaan.

- Oulun vastaanottokeskuksen alaisuudessa toimivassa Pudasjärven keskuksessa on jonkin verran vapaata tilaa, Haaranen sanoo pohtiessaan mahdollisia vaihtoehtoja.

Vielä ei ole tiedossa myöskään Kemin vastaanottokeskuksen henkilöstön kohtalo. Osa 20 työntekijästä on menettämässä työpaikkansa.

Haaranen arvelee henkilökunnan määrän vähentyvän syksyllä. Maahanmuuttoviraston päätöksiä henkilöstövaikutuksista odotetaan tämän kuun loppuun mennessä.

- Henkilökunnan kannalta olisi tietysti hyvä jos tietoa saataisiin mahdollisimman pian, Haaranen toteaa.