tiistai 25. toukokuuta 2010

HS: 16-vuotias tyttö siepattiin ja sidottiin puronpenkkaan Salossa

Helsingin Sanomat/STT: 16-vuotias tyttö siepattiin ja sidottiin puronpenkkaan Salossa 25.5.2010
YLE Turku: Koulutyttö siepattiin Salossa - poliisi kaipaa havaintoja

Iltalehti: Poliisi koulutytön sieppauksesta: Motiivi hämärän peitossa

Koulumatkalla ollut 16-vuotias tyttö siepattiin autoon Salossa viikko sitten maanantaiaamuna. Tyttö kuljetettiin metsikköön, ja hänet sidottiin kiinni noin metrin levyisen puronpenkkaan niin, että vain hänen ylävartalonsa jäi pinnan yläpuolelle.

Tyttö joutui olemaan purossa runsaan tunnin ennen kuin avunhuutoja kuullut ohikulkija tuli pelastamaan hänet. Kylmettynyt tyttö vietiin lääkärintarkastukseen. Kotiin hän pääsi samana päivänä. Poliisin mukaan tytölle ei aiheutunut pysyviä fyysisiä vammoja.

Sieppaus tapahtui Ollikkalankadulla noin kello 9.40. Poliisin mukaan sieppaajina oli kaksi tummaihoista, kiharatukkaista miestä, jotka puhuvat suomea murtaen. Toisella miehistä on silmäkulmassa näkyvä arpi. Miehet liikkuivat tummalla tai tummansinisellä pakettiautolla, jonka oikeassa kyljessä on liukuovi.

Siepattuaan tytön miehet ajoivat Vanumanummentielle, jossa tyttö pääsi pakenemaan autosta. Miehet saivat hänet kuitenkin kiinni ja raahasivat hänet tien päässä olevaan metsikköön. Siellä he sitoivat tytön puronpenkkaan ja poistuivat paikalta. Poliisin mukaan puron vesi oli erittäin kylmää.

Tapausta tutkitaan törkeänä vapaudenriistona, josta maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta.

Tutkinnallisista syistä poliisi tiedotti asiasta vasta tiistaina. Poliisi ei anna lisätietoja.

_________________________________________

YLE: Koulutyttö siepattiin Salossa - poliisi kaipaa havaintoja

Salossa on viime viikon maanantaina siepattu koululainen. Tutkinnallisista syistä poliisi tiedotti asiasta vasta nyt. Sieppaus tapahtui aamulla 17. toukokuuta Ollikkalankadulla. Kouluunsa matkalla ollut 16-vuotias tyttö kaapattiin ohi ajaneeseen tummansiniseen pakettiautoon.

Sieppaajina oli kaksi tummaihoista, kiharahiuksista ja murtaen suomea puhuvaa ulkomaalaista miestä.

Sieppaajat pakottivat tytön autoonsa ja ajoivat sen jälkeen Ollikkalankadulta Vanumammantielle, jossa tyttö pääsi juosten pakenemaan autosta. Miehet saivat juoksemalla tytön kiinni ja raahasivat hänet tämän jälkeen Vanumammantien päädyssä olevaan metsikköön.

Metsikössä miehet sitoivat tytön metsikön läpi virtaavan, noin metrin levyiseen puron penkkaan kiinni siten, että tytön alavartalo oli veden alla ja ylävartalo oli veden yläpuolella. Puron vesi oli tapahtuma-aikaan erittäin kylmää.

Sen jälkeen sieppaajat jättivät tytön jostain syystä puroon ja poistuivat paikalta.
Ohikulkija pelasti

Sivullinen henkilö kuuli metsiköstä avunhuutoja hiukan ennen kello yhtätoista aamupäivällä ja meni huutojen perusteella tarkastamaan metsikköä.

Hän irrotti kylmettyneen tytön purosta ja hälytti paikalle apua. Tuossa vaiheessa tyttö oli ollut purossa reilun tunnin.

Uhri toimitettiin lääkärintarkastukseen, josta hän pääsi vielä samana päivänä kotiutumaan. Tapahtuneesta ei aiheutunut tytölle pysyviä fyysisiä vammoja.

Poliisi kaipaa havaintoja

Tapahtunutta tutkitaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksella Salon poliisiasemalla törkeänä vapaudenriistona, josta maksimirangaistus on 4 vuotta vankeutta.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei ole tiedottanut asiasta aiemmin. Asiassa ei ole tehty kiinniottoja.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan mahdolliset havainnot Salon poliisiin. Erityisesti poliisi kaipaa havaintoja Salossa ja sen lähiympäristössä tummalla tai tummansinisellä pakettiautolla liikkuneista kahdesta tummaihoisesta miehestä. Toisella miehistä on silmäkulmassa näkyvä arpi. Pakettiauton oikeassa kyljessä on liukuovi.

Asiasta ei anneta tässä vaiheessa lisäinformaatiota.

___________________________________________

Iltalehti: Poliisi koulutytön sieppauksesta: Motiivi hämärän peitossa

Poliisin mukaan sieppaajat olivat tytölle tuntemattomia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ville Hahlin mukaan tyttö ei ole osannut arvioida miesten ikää. Arviointia hankaloittaa heidän ulkomaalaistaustansa.

Tyttö on kertonut puhutteluissa, että miehet olivat hänelle täysin tuntemattomia. Hän on ilmeisesti valikoitunut uhriksi sattumalta. Poliisin tiedossa ei ole lähiajoilta mitään toista tähän viittaavaa tapausta.

Uhri ei ole osannut kertoa myöskään mitään motiivia teolle.

- Kaiketi heillä on jokin motiivi ollut. Minäkin haluaisin sen tietää, Hahl sanoo.

"Vesi pirullisen kylmää"

Hahl ei toistaiseksi kommentoi, onko poliisi päässyt tutkimuksissaan jollakin tavalla tekijöiden jäljille. Hänen mukaansa tyttö on kertonut tapahtumat melko tarkasti.

- Olosuhteisiin nähden hyvin hän on kertonut tapahtumista hyvin. Vesi on ollut pirullisen kylmää, onhan se ollut vähintäänkin epämiellyttävää pelkoon yhdistettynä.