Suomen Kuvalehti: Leena Sharma: Moukkien, rasistien ja homofoobikkojen aika 14.4.2011
Kirjoitin jokin aika sitten Facebook-päivityksen, jossa kerroin, että ystävän ruotsinkieliselle miehelle oli uhottu jääkiekko-ottelussa: ”Suomessa muuten puhutaan suomea.” Päivityksestä käynnistyi pitkä keskustelu, pari toimittajatuttua kopioi sen omille sivuilleen, ja seurasi lisää keskustelua.
Jotkut olivat sitä mieltä, ettei kannata ottaa liian vakavasti, tuollaista meininkiä jääkiekko-otteluissa on aina ollut.
”Tampereen murteellakin on saanut HIFK:n kotimatseissa turpaansa”, eräs ystävä kommentoi.
Sitten oli niitä, jotka yhdistivät välikohtauksen yleiseen ilmapiirin kiristymiseen. Kyse on vaikeasti verbalisoitavasta häijystä tunteesta vatsanpohjassa, ikään kuin jotain rumaa ja löyhkäävää roikkuisi päidemme yläpuolellamme. Aggressiivista uhoa, raaistuneita sanankäänteitä.
Ja olemme jo kaikkeen niin turtuneita, että kukaan ei enää edes hätkähdä, kun kokoomuksen - tuon suvaitsevaisen Eurooppapuolueen - nuorten puheenjohtaja vaatii hehtaarin kokoisissa mainoksissaan bussipysäkeillä ”niskalenkkiä maahanmuutosta”.
Moukat, rasistit ja homofoobikot vahvistuvat tässä ajassa. Tai kuten eräs henkilö asian fb-keskustelussa ilmaisi: ”Urpot saavat voimaa toisistaan.”
Moukat, rasistit ja homofoobikot eivät tietenkään itse näe asiaa näin. Päinvastoin: he ovat vakuuttuneita, että nyt on meneillään ENNENNÄKEMÄTÖN LOKAKAMPANJA perussuomalaisia vastaan. Että media yrittää kaikin tavoin sabotoida heidän vaalivoittonsa. Mikään salaliittoteoria ei ole liian posketon, gallupejakin täällä mediassa väärennetään perussuomalaisten tappioksi.
Tosiasioilla, kuten sillä että Timo Soini on päässyt koko vaalikampanjan todella vähällä hiillostuksella, ei ole mitään merkitystä. Ja miksi olisikaan.
Marttyyrisanoma on mennyt hyvin läpi: äänestän Soinia, koska hän on äijä ja hyvä jätkä, ja media kiusaa häntä.
Vuosi sitten Timo Soini pohti Suomen Kuvalehden haastattelussa suhdettaan maahanmuuttokriitikoihin ja mietti, kenet hänen tulisi kelpuuttaa eduskuntavaaliehdokkaaksi. ”En pidä siitä, että perussuomalaisia käytetään ihmisvihan lietsontaan”, Soini kertoi tuolloin omista epäilyistään. Hän kuulosti vilpittömältä.
Harmi, että hän hävisi elämänsä ehkä tärkeimmän moraalisen kamppailun - ja lähti kasvattamaan puolueensa kannatusta ihmisvihan hinnalla.