maanantai 18. huhtikuuta 2011

MTV3: Halla-aho: Maahanmuuttajien ei tarvitse pelätä

MTV3: Halla-aho: Maahanmuuttajien ei tarvitse pelätä 18.4.2011

Eduskuntaan äänivyöryllä menneen Jussi Halla-ahon mukaan maahanmuuttajien ei tarvitse pelätä vaalitulosta.

Maahanmuutto on kuitenkin Halla-ahon ykkösprioriteetti vaalien jälkeen.

– Se on asia, jonka vuoksi minua on äänestetty.

Tiukempaa politiikkaa Halla-aho kaipaa etenkin perheenyhdistämisiin.

Helsingin vaalipiirissä ehdolla ollut Halla-aho oli yksi perussuomalaisten nousun kärkinimiä 14 884 äänellä

Perussuomalaisten vaalivalvojaisten edustalla pitämässään puheessa Halla-aho moitti toimittajia siitä, että nämä jättivät maahanmuuttokysymykset esittämättä ennen vaaleja. Halla-ahon mukaan media yritti tällä manipuloida äänestäjiä.

---

MTV3: "Onko Soini Halla-aholainen heti vaalien jälkeen?"

Valtavaa äänipottia keräävä Jussi Halla-aho saapui perussuomalaisten vaalivalvojaisiin valtiomiehen elkein.

Hän käväisi puhumassa vaalivalvojaisten ulkopuolella. Puheessaan hän arvosteli muun muassa toimittajia siitä, että nämä yrittivät manipuloida äänestäjiä ennen vaalia.

Halla-aholta kysyttiin, vaikuttiko perussuomalaisten menestykseen se, että maahanmuutosta ei puhuttu juurikaan ennen vaaleja.

Halla-aho totesi tähän, että oli toimittajista kiinni, että maahanmuutosta ei kysytty. Halla-aho oli myös sitä mieltä, että tällä kysymättömyydellä pyrittiin manipuloimaan äänestäjiä, aivan kuin maahanmuutto ei olisi ajankohtaista.

Halla-aholta tiedusteltiin myös hallitusneuvotteluista, mutta tämä ei suostunut kertomaan mitä hallitusneuvotteluilta toivotaan.

Halla-aholta udeltiin myös Soinin ja miehen itsensä ristivedosta. Kysymykseen, onko Soini Halla-aholainen heti vaalien jälkeen mies vain tokaisi:

– Arvaapa vastaanko tällaiseen kysymykseen.

________________________________

Iltalehti: Halla-Aho: Maahanmuuttokriittisyys toi äänet

Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-Aho uskoo ihmisten äänestäneen häntä maahanmuutto- ja eurokriittisyyden takia.

- Aiheet, joista ihmiset puhuivat, ovat maahanmuutto ja euroalueen kriisi. Mediassa on lietsottu jonkin verran, ettei tämä kiinnostaisi ihmisiä, mutta kyllä se vaalikentillä ihmisiä kiinnosti.

Halla-aho kamppailee Helsingin äänikuninkuudesta. Hän sanoo, ettei osannut odottaa äänikuninkuutta eikä ole pettynyt, jos se jäisi lopulta saamatta. Hän uskoo saaneensa ääniä kaikenlaisilta ihmisiltä.

Halla-aholle ei ollut yllätys perussuomalaisten huima nousu vaaleissa.

- Perussuomalaisten sivuuttaminen hallitusneuvotteluissa tulee olemaan vaikeaa, enkä usko siihen olevan halukkuuttakaan.

Halla-aho ei ottanut kantaa siihen, haluaako hän hallitukseen ja kiinnostaako häntä joku tietty ministerinsalkku.

Halla-Aho on vetämässä mukanaan eduskuntaan kaksi muutakin perussuomalaisten ehdokasta, komisario Tom Packalénin sekä Juha Väätäisen.

_________________________________________

Iltalehti: Yllättävä kohtaaminen: Halla-Aho sai voittohalauksen maahanmuuttajalta

Ensimmäisten joukossa puolueen ääniharavaa ryntäsi onnittelemaan helsinkiläinen taksinkuljettaja Sesar Williams, 51.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisten yllättävin kohtaaminen nähtiin, kun Jussi Halla-aho saapui omiensa joukkoon hieman iltayhdeksän jälkeen.

- Pidin omia mahdollisuuksiani päästä eduskuntaan realististisina, hän kertoi Iltalehdelle.

- Ihan kivalta tämä tuntuu.

Ensimmäisten joukossa puolueen ääniharavaa ryntäsi onnittelemaan helsinkiläinen taksinkuljettaja Sesar Williams, 51.

Yli 20 vuotta Suomessa asuneen Williamsin rintapieleä komistaa perussuomalaisten pinssi.

- Kannatan perussuomalaisia heidän Eurooppa-politiikkansa takia. Ei tukia Kreikoille ja Portugaleille. Suomi on suomalaisille.

Williams sanoo ymmärtävänsä, miksi esimerkiksi Halla-aho on esittänyt erittäin maahanmuuttokriittisiä näkemyksiä.

- Kyllä minuakin ärsyttäisi, jos vieraani vain makaisivat kotona, eivätkä tekisi mitään. Suomessa pitää tehdä työtä, Williams korostaa.

Se, onko perussuomalaiset suvaitsevainen puolue, nähdään Williamsin mukaan vaalien jälkeen.

________________________________________

HBL: Halla-aho drog Sannfinländare i Helsingfors


Den sannfinländska invandrarkritikern Jussi Halla-aho ser ut att bli etta bland röstmagneterna i Helsingfors. Partiet verkar få tre tilläggsmandat i huvudstaden.

Sannfinländarna har inte haft en riksdagsledamot från Helsingfors sedan Tony Halmes tider. Nu verkar Halla-aho bana vägen för även Tom Packalén och Juha Väätäinen.

Den samlingspartistiska veteranpolitikern Ben Zyskowicz har lockat nästan lika många väljare som Halla-aho, men partiet ser ändå ut att tappa ett av sina åtta mandat.

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki har fått tredje flest röster i distriktet, och ser ut att hjälpa en till partikandidat till riksdagen.

SDP kan komma att tappa ett mandat men dystrast ser det ändå för De gröna som verkar förlora två av sina fem riksdagsledamöter från Helsingfors.

Migrationsminister Astrid Thors (SFP) ser ut att nappa SFP:s Helsingforsmandat, och statsminister Mari Kiviniemi verkar komma in som enda Centerpartist från huvudstaden. 

__________________________________________________________

Svenska YLE: Halla-aho vill bli migrationsminister

Sannfinländarnas Jussi Halla-aho, som har profilerat sig som mycket invandrarkritisk, säger att han allra helst skulle vilja bli migrationsminister.


Han säger i en intervju för Radio X3M att han vill fortsätta jobba för de saker som gjorde att folk röstade på honom.

- Jag vill naturligtvis inte ta hand om saker som jag inte vet så mycket om, säger han.

Halla-Aho säger att alla människor är välkomna till Finland så länge de inte formas till en börda för det samhälle de kommer till. Precis som andra partier tycker Sannfinländarna att de som kommer hit för att jobba är välkomna, säger han.

Enligt honom är den humanitära invandringen ett problem och att familjeåterföreningen används som en kanal för immigration. Men Finland ska fortfarande erbjuda skydd för dem som är flyktingar enligt internationell definition, säger Halla-aho.

______________________________

Aamulehti: Halla-Aho: ”Lehdistö tietysti odottaa kieli pitkällä SMP:n toisintoa”

Helsinkiläinen tuore kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kurvasi perussuomalaisten vaalitilaisuuteen isolla mustalla autolla pari tuntia muiden jälkeen.

Miksi tulitte vasta nyt?

– So? Mitä sitten?, ulkomaalaispolitiikkaa kärjekkäästi arvosteleva Halla-aho töksäytti.

Hän tuli ravintola Ostrobotnian vaalijuhliin juuri sopivasti, sillä perussuomalaiset kaappasi juuri suurimman puolueen paikan itselleen. Riemunhuudot säestivät ääntenlaskennan joka vaihetta.

Halla-ahon mukaan yksi syy politiikan vallankumoukseen on lepsu ulkomaalaispolitiikka.

– Ihmiset ovat vihaisia ja turhautuneita. Maahanmuutto ei ole hallinnassa. Se ei ole koskaan ollut osa demokraattista prosessia.

Toisin kun ennakoitiin maahanmuuttopolitiikasta ei tullut vaaleissa suurta keskustelua. Halla-ahon mielestä media vaikeni tahallaan.

– Media pyrkii väittämään, että aihe olisi vanhentunut, mitä se ei ole.

Halla-ahon hengenheimolaisten on ounasteltu olevan perussuomalaisten Troijan hevonen, joka syö puoluetta sisältä päin. Halla-aho arvioi, että puolue pysyy ehyenä.

– En usko, että tulee kovinkaan paljon ristivetoa. Lehdistö tietysti odottaa kieli pitkällä SMP:n toisintoa.

Halla-aho julkaisi syksyllä blogissaan suositukset, keitä kannattaisi äänestää. Eduskuntaan menivät ainakin Maria Lohela Turusta, James Hirvisaari Asikkalasta, Ari Jalonen Porista ja Olli Immonen Oulusta. Kotkalainen Juho Eerola oli puoli kymmenen aikoihin kiinni varapaikassa.

Kansallsmielisen Suomen Sisun jäseniä heistä ovat Immonen, Hirvisaari ja Eerola.

_____________________________________________

Uusi Suomi: Jussi Halla-aho: ”Meitä on vaikea sivuuttaa”

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ei usko, että hänen edustamansa puolue halutaan jättää oppositioon. Halla-aho on menossa vaaleissa läpi Helsingistä, mutta jännittää vielä tuloksia.

- Valehtelisin jos väittäisin että tunnelmat ovat kovin huonot. Hyvältä tuntuu, mutta tämä on ollut jännittävä päivä ja stressaavaa aikaa. Tilanne vaatii nyt hetken aikaa sulattelua ja lopullisia tuloksia pitää odotella ennen kuin ruvetaan jakamaan yhtään mitään paikkoja, sanoo Jussi Halla-aho Uudelle Suomelle.

Halla-aho odottaa tuloksen vielä elävän.

- Turha spekuloida, kun tulos saadaan pian. Perinteisesti kokoomuksen ja RKP:n kannattajat ovat liikkeellä juuri vaalipäivänä, ja täsä suhteessa juuri kokoomuksen kannattajat ovat relevantissa asemassa.

- Toivossa on hyvä elää.

- On vaikea sivuttaa perussuomalaisa kun kannatusluvut ovat tämänlaisia, mutta mahdotonta se ei ole, mikäli perussuomalaiset eivät saa aivan ehdotonta enemmistöä eduskuntaan. Mutta tuskin millään puoluella on haluja jättää perussuomalaisa odottamaan oppositioon vuoden 2015 vaaleja.

Joustetaanko Portugali-kysymyksessä?

- Puolueen johto on oikea taho vastaamaan tähän kysymykseen. Tästä käydään varmasti perussuomalaisten sisällä keskustelua, jos perussuomalaiset kutsutaan hallitusneuvotteluihin, Halla-aho sanoo.

______________________________________________

Verkkouutiset: Halla-aho: Perussuomalaisten sivuuttaminen hallituksesta vaikeaa

Perussuomalaisten ehdokas ja tuleva kansanedustaja Jussi Halla-aho Helsingistä saapui puolueen vaalivalvojaisiin mustassa autossa.

Jussi Halla-aholta kysyttiin, onko seuraava musta auto ministeriauto.

- En rupea tuollaisia kommentoimaan, katsellaan sitten, Halla-aho vastasi.

Halla-ahon mielestä ei ole "mitään teknistä pakkoa ottaa perussuomalaisia hallitukseen", jos vaalivoitto rajoittuu alle 101 paikkaan.

- Mutta kyllä perussuomalaisten sivuuttaminen tulee varmasti olemaan vaikeaa ja en usko että siihen on haluakaan, koska muut puolueet eivät varmasti halua jättää perussuomalaisia lihoamaan vuoden 2015 vaaleja varten oppositioon.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri ja tuleva kansanedustaja Jussi Niinistö arvioi Verkkouutisille, että olisi poikkeuksellista, jos perussuomalaiset jätettäisiin pois hallituksesta.

Halla-ahon mukaan ihmiset kyselevät vaalikentillä erityisesti euroalueen kriisistä ja maahanmuutosta.

- Tässä on nyt jonkin verran pyritty mediassa lietsomaan sellaista käsitystä, että maahanmuutto ei enää olisi kiinnostava aihe, mutta kyllä se on ihmisiä vaalikentillä kiinnostanut, Halla-aho sanoi.

Hän uskoi, että ihmisten pelot maahanmuuttoon liittyen ovat suurin yksittäinen syy, miksi häntä on äänestetty.

- Suurimmat epäkohdat ovat löysä perheenyhdistämiskäytäntö, jota on ehdottomasti tiukennettava. Se on ollut merkittävin tapa kiertää oleskelulupasäädöksiä, Halla-aho luetteli poliittisia linjauksiaan.

- Toinen on se, että Suomen pitäisi luopua niin sanotusta toissijaisen suojelun kategorioista ja rajoittaa suojelun tarjoaminen iille, jotka ovat kansainvälisten sopimusten tarkoittamia pakolaisia.