torstai 28. huhtikuuta 2011

Iltalehti: Halla-aho: Muotoilisin kirjoitukseni nyt toisin

Iltalehti: Halla-aho: Muotoilisin kirjoitukseni nyt toisin 28.4.2011

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho vieraili torstaina Ylen A-Talk-ohjelmassa.

Jussi Halla-aholta kysyttiin, seisooko hän yhä vuosien saatossa kirjoittamiensa tekstien takana. Ohjelmassa viitattiin Halla-ahon kärjistettyihin kirjoituksiin ja esimerkiksi mainintaan, että islam olisi pedofiiliuskonto.

- Nämä ovat yksityishenkilön, eivät poliitikon kirjoittamia, Halla-aho kommentoi ja sanoi, ettei ole vuosia sitten voinut ajatellakaan olevansa jonain päivänä tässä asemassa.

- Varmasti muotoilisin ne nyt hieman toisin, Halla-aho sanoi, mutta painotti kuitenkin seisovansa sisällöllisesti kirjoitustensa takana.

Aiemmin Halla-aholle esitettiin tämän sanavalinnat koskien vihreiden nykyistä kansanedustajaa Jani Toivolaa. Halla-aho oli nettikeskustelussa käyttänyt sanaa "homoneekeri" kirjoittaessaan Toivolasta. Halla-ahon mielestä sanat oli otettu erilleen aiheyhteydestä, eikä hän halunnut sen takia niitä kommentoida.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi Halla-ahon keskiviikkona hallintovaliokunnan johtoon. Valiokunta käsittelee muun muassa maahanmuuttoon liittyvät lait.

Puheenjohtajuus on herättänyt närääkin, mutta Halla-aho itse katsoo, että asiassa ei ole ongelmaa.

- Minä suhtaudun mielestäni erittäin objektiivisesti ja kiihkottomasti maahanmuuttokysymyksiin, Halla-aho sanoi A-Talkissa.

_______________________________________

Ilta-Sanomat: Halla-aho vanhoista kirjoituksistaan: "Muotoilisin nyt toisin, mutta sisällöllisesti seison takana"

Äänivyöryllä perussuomalaisten riveistä kansanedustajaksi noussut Jussi Halla-aho joutui jälleen kommentoimaan vanhoja blogikirjoituksiaan televisiossa.
Ylen A-talk-ohjelmassa torstai-iltana vieraillut Halla-aho oli silminnähden kiusaantunut, kun toimittaja Jan Andersson kysyi häneltä mm. vuosientakaisista blogikirjoituksista.

- Jussi Halla-aho, olet hallintovaliokunnan puheenjohtaja, joka käsittelee näitä (maahanmuutto-) asioita ja kaikki odottavat nyt kieli pitkällä, että millaista politiikkaa ryhdyt tekemään. Ja saat kohta kertoa ---

- Mutta kun olet jo monta vuotta kirjoitellut maahanmuuttajista hyvin kriittiseen sävyyn, niin vaikka et tästä pidäkään, niin otan muutaman esimerkin, Andersson aloitti.

Hän viittasi mm. kirjoitukseen, jossa islam yhdistettiin pedofiliaan.

Andersson kysyi, seisooko Halla-aho edelleen "teesiensä" takana nyt, kun hän on uuden hallintovaliokunnan puheenjohtaja.

Hetken miettimisen jälkeen Halla-aho vastasi rauhalliseen äänensävyyn:

- Tietenkin nämä ovat yksityishenkilön ja ei-poliitikon blogissaan kirjoittamia tekstejä. Totta kai silloin pätee hieman erilaiset rekisterirajoitukset kuin henkilöllä, joka istuu eduskunnassa.

- Varmasti muotoilisin nämä asiat tällä hetkellä hiukan toisin, jos niitä nyt olisin kirjoittamassa. Mutta sisällöllisesti, kyllä, seison näiden takana, hän sanoi.

Suorassa lähetyksessä oli Halla-ahon lisäksi vieraana kansanedustajakollegat Juho Eerola (ps), Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja Anna Kontula (vas).

_________________________________________________

YLE Uutiset: Mielenosoitus rinnastui mellakaksi kansanedustajien keskustelussa

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Juho Eerola paheksui Helsingissä torstai-iltana pidettyä suvaitsevaisuusmielenosoitusta pitäen sitä mellakointina. Neljän uuden kansanedustajan keskustelussa Yle TV1:n A-talk-ohjelmassa nousivat esiin myös maahanmuuttopolitiikka ja sukupuolineutraali avioliitto.

A-talk-ohjelmassa torstai-iltana olivat keskustelemassa kansanedustajat Jussi Halla-aho (ps.), Juho Eerola (ps.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja Anna Kontula (vas.).

Rintamalinjat olivat varsin selvät. Keskustelun alussa esiin nousi torstai-illan suvaitsevaisuusmielenosoitus Eduskuntatalolla Helsingissä. Juho Eerola nimitti sitä mellakaksi, mitä sekä Anna Kontula että Sanni Grahn-Laasonen kavahtivat.

- Ei mielen osoittaminen ole mellakointia, sanoi Kontula.

- Mielenosoitukseen osallistuminen kuuluu perusoikeuksiin ja osoittaa nimenomaan poliittista aktiivisuutta, totesi Grahn-Laasonen.

Eerolaa harmittivat mielenosoituksessa näkyneet natsismiin ja fasismiin viitanneet kyltit.

- Jos me (perussuomalaiset) olisimme natseja, emmehän me olisi äänestäneet Ben Zyskowiczia puhemieheksi, Eerola sanoi.

Kiistaa myös maahanmuutosta ja avioliittolaista

Maahanmuuttopolitiikka oli keskustelussa vahvasti esillä. Molemmat perussuomalaiset edustajat olivat odotetusti sen kiristämisen kannalla, ja myös Grahn-Laasonen sanoi, että kiristämisen varaa todennäköisesti on, kunhan Suomi edelleen kantaa kansainvälisen humanitäärisen vastuunsa.

Anna Kontulan mielestä tarvetta tiukentamiselle ei ole.

Selvä leirijako syntyi myös suhtautumisessa sukupuolineutraaliin avioliittolakiin. Naiset puolustivat lakia, miehet vastustivat.

Halla-ahon mielestä lakia parisuhteen rekisteröimisestä voi parantaa siltä osin, kuin siinä on ongelmia esimerkiksi talousasioihin liittyen. Sukupuolineutraalia avioliittolakia hän vastustaa, koska sen kautta yritetään tosiasiallisesti saada läpi ulkoiseen yhteisadoptioon samaa sukupuolta oleville pareille.

Eerolan mielestä avioliiton tarkoitus on tuottaa lapsia, siksi se kuuluu miehen ja naisen välille. Kontula huomautti, että kysymys on sopimuksesta: muutoinhan esimerkiksi hedelmättömiltä ja ikääntyneiltä ihmisiltä suljettaisiin oikeus avioliittoon pois. Grahn-Laasosen mielestä kysymys on tasavertaisesta oikeudesta osoittaa rakkautta.