sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Kasvihuonetyöntekijä raiskasi ja piinasi työntekijöitä

Ilta-Sanomat: Kasvihuonetyöntekijä raiskasi ja piinasi työntekijöitä 20.11.2011

Vietnamista aikoinaan Närpiöön muuttanut kasvihuonetyöntekijä järjesti kaksi vietnamilaista miestä ja naista Närpiöön ja vaati kaikilta neljältä noin 8000 euron korvauksia muuton ja työpaikan järjestämisestä.
Kun nelikko oli kotiutunut pohjalaiseen kasvihuonepitäjään, mies raiskasi naisista toisen ja pakotti tämän neljä kertaa kanssaan sukupuoliyhteyteen.

Kaikki neljä kasvihuonetyöntekijää olivat kielitaidottomia ja riippuvaisia maanmiehestään, joka oli houkutellut heidät Suomeen kertomalla
suurista palkoista ja mahdollisuudesta säästää rahaa. Joukko kuitenkin joutui pettymään pahan kerran, sillä heidän oli maksettava palkoistaan miehelle muuttokorvausta.

Mies oli kieltänyt kaikkia neljää olemasta missään yhteydessä viranomaisiin ja uhkasi palauttaa koko joukon takaisin Vietnamiin, jos häntä ei toteltaisi.

Käräjäoikeus tuomitsi kiskontaan syyllistyneen 52-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi sekä korvaamaan nelikolle liikaa perimiään muuttokorvauksia yhteensä 4500 euroa. Raiskatulle naiselle hänet määrättiin maksamaan lisäksi yhteensä 6000 euroa kärsimyskorvauksia.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa käsitellystä tapauksesta kertoi sanomalehti Pohjalainen.