sunnuntai 20. marraskuuta 2011

YLE: Poliisi vapautti Facebook-rasismista kiinniotetut

YLE Uutiset: Poliisi vapautti Facebook-rasismista kiinniotetut 20.11.2011

Pohjois-Karjalan poliisi on vapauttanut rasistisen Facebook-ryhmän vuoksi kiinniottamansa ihmiset. Poliisi epäilee edelleen kahta ihmistä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja viittä ihmistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kaikki epäillyt ovat lieksalaisia.

Poliisi vapautti kiinniotetut lauantain ja sunnuntain aikana kuulustelujen jälkeen. Kaksi epäiltyä poliisi on määrännyt matkustuskieltoon.

Osa epäillyistä on myöntänyt käyttäneensä Facebook-viesteissään sopimatonta kieltä ja luvannut poistaa kirjoituksiaan. Facebook-sivuston ylläpitäjä on jo poistanut suurimman osan kirjoituksista, joissa uhataan, panetellaan ja solvataan maahanmuuttajia.

Maksimirangaistus törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on neljä vuotta vankeutta.

_____________________________________

MTV3/STT: Poliisi vapautti Lieksan Facebook-jutun epäillyt

Pohjois-Karjalan poliisi on vapauttanut kahdeksan ihmistä, joiden epäillään levittäneen maahanmuuttajia koskevia vihapuheita Facebookissa.

Kaikki oli otettu kiinni perjantaina. Viisi vapautettiin lauantaina ja kolme sunnuntaina. Kaksi määrättiin matkustuskieltoon. Epäillyistä nuorin on 15-vuotias tyttö. Muut ovat 20-50-vuotiaita miehiä.

Poliisin mukaan osa epäillyistä on kuulusteluissa myöntänyt käyttäneensä sopimatonta kieltä kirjoituksissaan ja luvannut poistaa ne. Sivuston ylläpitäjä on jo poistanut suurimman osan kirjoituksista.

Kahta miestä epäillään edelleen törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Muiden kohdalla epäillyn rikoksen tekotapa ei ole törkeä.

Lieksaan on muuttanut yli 200 somalia. Jo aiemmin tänä vuonna poliisi on kirjannut siellä kymmenkunta rasistiseksi luokiteltavaa rikosta.