torstai 12. joulukuuta 2013

Suomenmaa: Takkula haluaa lopettaa rasismilla flirttailun

Suomenmaa: Takkula haluaa lopettaa rasismilla flirttailun 12.12.2013

Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula (kesk) pitää erittäin huolestuttavana eri puolueiden piiristä toistuvasti nousevia rasistista aloitteita. Näistä viimeisin on perussuomalaisten Olli Immosen vaatimus etnisestä rekisteristä Suomeen.

Takkulan mielestä Immosen perustelut etnisen rekisterin tarpeellisuudelle ovat kestämättömät. Immonen sanoo luokittelua tarvittavan maahanmuuttajataustaisen väestön laskemiseksi.

– Kenellä on tarve laskea, ja mihin tarkoitukseen? Takkula kysyy.

TIETEELLISTÄ tutkimusta ei etnisten luokittelujen pohjalta ole Euroopassa juuri tehty 1930-luvun järkyttävien kokeilujen jälkeen, europarlamentaarikko muistuttaa.

– On selvää, että tällaiset luokittelut ja luvut päätyvät suoraan vihapuheen pohjaksi. Sen vapauttamista rikosvastuusta ovatkin jo vaatineet Immosen hengenheimolaiset, kokoomusnuoret. Suomalaisessa yhteiskunnassa on nyt aika puhaltaa poikki rasismilla flirttailun peli, Takkula kehottaa.

TAKKULA pitää kuitenkin tärkeänä, että Immosen kaltaiset ajattelijat tuovat mietteensä julkisuuteen, yhteiseen kriittiseen tarkasteluun. Hän toivoo samalla, että ihmisoikeuksia ja loukkaamatonta ihmisarvoa tärkeinä pitävät henkilöt ja tahot ottaisivat selvästi kantaa julkisuuteen nouseviin rasistishenkisiin aloitteisiin.

– Immosen mukaan samaan etniseen ryhmään kuuluvat ihmiset ajattelevat samalla tavalla. Hänen kanssaan samaan etniseen ryhmään, suomalaiseen kantaväestöön, kuuluvana voin heti kättelyssä todeta, että ei pidä paikkaansa. Sama toteamus hänen olisi hyvä kuulla monesta suusta, Takkula toteaa.