perjantai 13. joulukuuta 2013

Seurakuntalainen: Kristitty Mark sai Suomesta oleskeluluvan

Seurakuntalainen: Kristitty Mark sai Suomesta oleskeluluvan 13.12.2013

Käännytysuhan alla ollut egyptiläinen turvapaikanhakija Mark on saanut työhön perustuvan oleskeluluvan Suomesta. Maahanmuuttoviraston päätös astui voimaan 9. joulukuuta.

Käännytysuhan alla ollut egyptiläinen turvapaikanhakija Mark on saanut työhön perustuvan oleskeluluvan Suomesta. Maahanmuuttoviraston päätös astui voimaan 9. joulukuuta. Mark sai kesällä kielteisen turvapaikkapäätöksen, koska hallinto-oikeus ei pitänyt uskottavana hänen kääntymistään muslimista kristityksi eikä hänen Egyptissä saamaansa 15 vuoden kuritushuonetuomiota. Nyt hän sai oleskeluluvan vakituisen työpaikkansa vuoksi Itellan postinjakajana.

- Tämä on suuri siunaus. En voinut aluksi uskoa tätä todeksi, mutta nyt olen todella iloinen.

- Se, että saan jäädä Suomeen, pelasti henkeni, Mark kommentoi.

Mark kääntyi kristityksi Suomessa viime vuonna. Kansainvälisessä seurakunnassa (IEC) hän sai opetusta kristinuskon perusteista, ja hänet kastettiin joulukuussa. Siitä eteenpäin hän on toiminut aktiivisena seurakunnan jäsenenä, ja aikoo jatkaa sitä edelleen.

- Käyn siellä joka viikko, joka sunnuntai, Mark kertoo.

Oleskelulupa myönnettiin Markille vuodeksi, ja se uusitaan vuoden kuluttua, jos hänen työssäoloehtonsa edelleen täyttyvät. Mark kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet häntä ja rukoilleet hänen puolestaan, sekä ennen kaikkea Jumalaa.

- Se on ihme, ylistys Herralle.