torstai 26. helmikuuta 2015

Kainuun Sanomat: Sanallista törkyä ”mamuehdokkaista”

Kainuun Sanomat, pääkirjoitus: Sanallista törkyä ”mamuehdokkaista” 28.2.2015

Halla-aho paljasti taas rasistisen asenteensa solvatessaan "Husu" Husseinia.
Hussein ei ole suostunut rooliin syrjittynä tai päähän potkittuna eikä uhrina.


Perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini ilmaisi pari viikkoa sitten huolensa puolueeseensa kohdistuvista uhkauksista ja yleisen turvallisuustilanteen heikentymisestä Suomessa.

Myös Soini itse on saanut törkypostia ja häntä on uhkailtu, viimeksi tammikuussa hän kertoi saaneensa tappouhkauksen. Soini ei halua käydä vaaleja turvamiesten ympäröimänä.

Soini huoli on aiheellinen. Ilmapiiri on kiristynyt. Hän rinnasti kotimaiset uhkailut muualla Euroopassa tapahtuneisiin terrori-iskuihin. – Juutalaisvastaisuus nostaa iljettävällä tavalla päätään, Soini sanoi.

Soini toivoi, ettei mieliä kiihdytetä eikä perättömyyksiä levitetä vaalikampanjan aikana. Ehdokkaiden ei pidä leimata toisia ehdokkaita, hän vetosi.

Soini ei hyväksynyt sitä, että vasemmistoliiton ehdokas Veronika Honkasalo oli saanut törkyä perussuomalaisten kannattajilta arvosteltuaan Jussi Halla-ahon perussuomalaisille kirjoittamaa maahanmuutto-ohjelmaa. – En kannata minkäänlaista törkypostia keneltäkään.

Sanallista törkyä sai äskettäin vastaansa keskustan somalitaustainen ehdokas Abdirahim ”Husu” Hussein. Lähettäjänä oli perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

- Veikkaan perstuntumalla, että Husu saa 700–900 ääntä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä, Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Halla-ahon mielestä lähes jokaisella puolueella on ”nevöhööd-somaleja listansa koristuksena”. Halla-aho väittää, että näiden mamuehdokkaiden ainoa ominaisuus on mamuus ja ainoa asia rasismikitinä.

Mamuehdokkaiden heikkolaatuisuus johtuu Halla-ahon mielestä vain siitä, että mamuihin suhtaudutaan toteemiolentoina, joilta ei odoteta eikä edellytetä sitä mitä kaikilta muilta. He ovat vain lähinnä itsestään kiinnostuneita sirkushahmoja.

Näin sanaili siis perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelman kirjoittaja, jonka korkein oikeus tuomitsi kesäkuussa 2012 sakkorangaistukseen islaminuskoa loukanneesta ja kansanryhmää halventaneesta blogikirjoittelusta.

Halla-aho harkitsi itsekin osallistumista eduskuntavaaleihin, mutta päätti pysyä Brysselissä. Parempi niin. Halla-ahon ajatussuunta on ollut niin hyvin edustettuna perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, että yksi edustaja on erotettu ryhmästä.

Mitä tulee Husseiniin, ainakin Suomen Pen-keskus on jyrkästi eri mieltä Halla-ahon kanssa. Hän sai Penin tämänvuotisen sananvapauspalkinnon.

Abdirahim Hussein on Penin mukaan maahanmuuttaja, joka ei ole suostunut asettumaan maahanmuuttajille valittuun ahtaaseen rooliin syrjittynä, päähän potkittuna eikä uhrina. Hussein on korostanut julkisuudessa, että maahanmuuttajia tai kantasuomalaisia, somaleita tai suomenruotsalaisia ei voi pitää yhtenä jakamattomana ryhmänä.

Hussein on tähdentänyt, että ihmisiin pitää suhtautua nimenomaan yksilöinä – iästä, synnyinmaasta, uskonnosta, äidinkielestä tai ammatista riippumatta.

Halla-ahon suhtautuminen maahanmuuttajiin yleensä ja nyt myös maahanmuuttajataustaisiin ehdokkaisiin on tullut tutuksi. Hänen tekstinsä paljastavat avointa rasismia ja etniseen tai uskonnolliseen taustaan liittyvää halveksuntaa. Valitettavasti tällaisella asenteella on vahvaa julkista ja piilevää kannatusta Suomessa. Halla-aho sai viime eurovaaleissa toiseksi eniten ääniä, yhteensä 80 772 kappaletta.

Ja Soini on oikeassa: laajalti Euroopassa halla-aholainen ideologia valtaa alaa ja ahdasmielinen nationalismi leviää. Ei kyse ole vain juutalaisista. Jihadistiterroristit ovat saaneet aikaan pelon ilmapiirin, josta eniten kärsivät Euroopan miljoonat maltilliset muslimit.

Halla-ahon linjalta on jo yksi edustaja erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.