torstai 5. helmikuuta 2015

Aamulehti: "Kotiseutumatkailua ja jihad-turismia": Tällainen on Soinin puolueen maahanmuutto-ohjelma

Aamulehti: "Kotiseutumatkailua ja jihad-turismia": Tällainen on Soinin puolueen maahanmuutto-ohjelma 5.2.2015
Demarinuoret: Perussuomalaisten vaalitaktiikka perustuu rasismiin ja vihanlietsontaan
Hbl/STT: Sannfinländarna vill krympa flyktingkvoten
Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015 (pdf)

Demarinuoret ottivat torstaina kantaa perussuomalaisten tuoreeseen Maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan. Demarinuorten mielestä ohjelmasta löytyy huolestuttavia piirteitä, jotka ovat omiaan lietsomaan vihaa ja pelkoa. Aamulehti tutustui perussuomalaisten ohjelmaan ja nosti esiin kolme siinä mainittua pointtia.

Muun muassa näin perussuomalaisten Maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa sanotaan:

"Positiivinen syrjintä kestämätöntä"

Perussuomalaisten käsitys on, että monet kunnat suosivat rekrytoinnissaan vähemmistöihin kuuluvia työnhakijoita.

- Menettelyllä pyritään siihen, että eri etniset ja kielelliset ryhmät olisivat edustettuna julkisen sektorin henkilöstössä väestösuhdettaan vastaavalla osuudella. Etnisyyteen perustuva "positiivinen" syrjintä on kestämätöntä, sillä ei ole mitään näyttöä siitä, että vähemmistöjen kiintiöedustajat toisivat työyhteisöön lisäarvoa tai parantaisivat heidän edustamiensa vähemmistöryhmien yleistä asemaa, ohjelmassa todetaan.

"Kotiseutumatkailua ja jihad-turismia"

Maahanmuuttajan vierailua omassa kotimaassaan perussuomalaiset nimittävät "kotiseutumatkailuksi ja jihad-turismiksi".

- Turvapaikkamenettely on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat kotimaassaan vainoa. Jos humanitaarisin perustein oleskeluluvan, ja mahdollisesti myöhemmin kansalaisuuden, saanut henkilö lomailee kotimaassaan, lähettää sinne lapsiaan "kulttuuria oppimaan", tai pahimmassa tapauksessa osallistuu siellä sotatoimiin, voidaan päätellä, että hän itse ei pidä lähtömaataan liian vaarallisena. Tällaisissa tapauksissa suojeluntarpeen tulee katsoa päättyneen ja oleskelulupa pitää peruuttaa, perussuomalaiset toteavat.

"Maksuton koulutus vain suomalaisille"

Perussuomalaisten mukaan suomalaisen koulutusjärjestelmä on kehitetty palvelemaan Suomea ja suomalaisia.

- Suomen maksuton korkeakoulutus on suomalaisten rahoittama, eikä siihen siksi voi olla subjektiivista oikeutta muilla kuin suomalaisilla. Maksuttomasti opiskelevat ulkomaalaiset syövät oppilaitosten resursseja, vievät opiskelijapaikkoja, eivätkä käytännössä edes jää valmistumisensa jälkeen Suomeen töihin, koska englanninkielinen opetus ei edellytä heiltä suomen kielen opiskelua, puolue toteaa.

Koko ohjelma on luettavissa täältä

___________________________________________

Demarinuoret: Demarinuoret: Perussuomalaisten vaalitaktiikka perustuu rasismiin ja vihanlietsontaan

Demarinuorten mielestä perussuomalaisten tänään julkaisema maahanmuuttopoliittinen ohjelma on pelottavaa luettavaa. Näyttää siltä, että puolueen mielestä lähes kaikki suomalaisen yhteiskunnan ongelmat johtuvat maahanmuutosta. Ohjelma lietsoo vihaa, pelkoa ja vastakkainasettelua.

– Perussuomalaisten herrakansa-ajattelu pelottaa. Mistä suomalaisen yhteiskunnan sisäisen koheesion tuhoutumisesta perussuomalaiset oikein puhuu? Emme tunnusta tätä ajatusta ”oikeasta suomalaisuudesta”. Globaalissa maailmassa, jossa olemme yhä enenevissä määrin vuorovaikutuksessa toisemme kanssa, on monikulttuurisuus ehdoton rikkaus. Se ehkäisee konflikteja pikemminkin kuin synnyttää niitä, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä maahanmuutosta pitää keskustella faktojen valossa, eikä esittää olettamuksia. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa väitetään että maahanmuuton myötä huoltosuhde heikkenee, vaikka tosi asiassa Suomen maahanmuuttajaväestö on kantaväestöä selkeästi nuorempaa.

– Tyypillinen maahanmuuttaja on nuori aikuinen. Kun suomalaisten keski-ikä ylittää jo 40 vuotta, maahan muuttaneilla keski-ikä on alle 30 vuotta. Maahanmuuttajien syyllistämisen sijaan meidän tulisi keskittää huomiomme kotouttamis- ja koulutuspolitiikkamme parantamiseen. Näin voimme parantaa sekä muuttajien että kantaväestön taloudellista hyvinvointia, sanoo Räsänen.

Väestön ikääntyessä huoltosuhde heikkenee, ja yhteiskunta tarvitsee ehdottomasti lisää työvoimaa ja veronmaksajia. Ilman työperusteista maahanmuuttoa Suomi ei selviä. Demarinuorten mielestä perussuomalaistenkin olisi jo syytä ottaa pää pensaasta ja tunnustaa tosiasiat.

– Itsellenne voitte valehdella, mutta älkää valehdelko kansalle!, päättää Räsänen.

___________________________________________


Hbl/STT: Sannfinländarna vill krympa flyktingkvoten

Förutom en minskad flyktingkvot anser Sannfinländarna att positiv diskriminering bör slopas och utkomststöd och bostadsbidrag bör bindas till den ort som invandrare anvisas. Bland annat det föreslår Sannfinländarna i sitt invandringspolitiska program som partiet offentliggjorde på torsdagen.

Programmet genomsyras av samma starka finländska nationalkänsla som genomsyrar alla ställningstaganden partiet kommit med, säger Jan Sundberg, professor i allmän statslära. De vill till exempel att finländare anställs i första hand och inte utlänningar, säger Sundberg och undrar om partiet noterat att hälften av busschaufförerna i huvudstadsregionen har utländsk bakgrund.

– Omfånget av invandringen i Finland är väldigt litet. Man gör ett stort nummer av sådant som är litet, säger Sundberg till FNB.

– Det är ett väldigt protektionistiskt och själviskt program som jag kan tänka mig får genklang hos många finländare.

Sundberg säger att Sannfinländarna försöker lyfta sin profil med EU-kritik och invandringsfrågor när opinionssiffrorna dalar.

– Ju högre de här frågorna står på dagordningen i riksdagsvalet, desto mer gagnar det Sannfinländarna.