lauantai 21. helmikuuta 2015

Keskisuomalainen: Huoli vihapuheista heräsi yllättäen

Keskisuomalainen, pääkirjoitus: Huoli vihapuheista heräsi yllättäen 21.2.2015

Perussuomalaiset ovat huolissaan törkypostin ja uhkailun kasvusta ja vihapuheen lisääntymisestä. Pariisin terrori-iskut huolestuttivat puoluetta niin, että puolue päätti siirtää strategiapaperinsa julkaisemista. Näin totesi puheenjohtaja Timo Soini torstaina tiedotustilaisuudessa, jossa oli tarkoitus julkistaa puolueen vaaleihin valmistavat strategiset linjaukset.

Itsekin tympeää postia saanut Soini kokee, että väkivalta heijastuu vaalitaisteluun. Soini on siinä oikeassa, että näin ei saa olla.

Väistämättä perussuomalaisten huoli kasvaneesta viha- ja uhkailupostista tuntuu liikuttavalta – ja tutulta uhriutumispuheelta. Puolueen riveistä on lohjennut niin rankkaa tekstiä maahanmuuttajille, homoille ja feministeille, että ensin kannattaisi ehkä sittenkin katsoa peiliin ja miettiä, onko itse omalla käytöksellään ollut luomassa ilmapiiriä vihapuheen kasvulle.

Soinin mukaan nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa vaalien tyyliin ja turvallisuuteen. Tämä on totta.

Kovin sävyisältä ei tosin vaikuta ohjelmanumero, jota perussuomalaiset nuoret ovat kaavailleet tänään Mikkelissä pidettävään tapahtumaansa. Nuoret aikovat polttaa Euroopan unionin lipun vastustaakseen EU:ta. Lipun polttaminen on vahva, vihaa osoittava symbolinen teko.